La Fiscalia demana fins a 5 anys i mig de presó per als responsabes del club cannàbic del carrer d'Adrià Gual

La Fiscal els atribueix un delicte contra la salut pública i d'associació il·lícita


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del precinte del local del carrer d'Adrià Gual / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del precinte del local del carrer d'Adrià Gual / Foto: Cugat Mèdia

La Fiscalia demana fins a cinc anys i mig de presó per als responsables de l'Associació Cannàbica Canem Mil·lenari, que gestionava el club cannàbic del carrer d'Adrià Gual (Can Magí), tancat des de la tardor de 2015 per un decret de l'Ajuntament. La Fiscal atribueix al president, al tresorer i a una altra persona relacionada amb l'entitat un delicte contra la salut pública 'relatiu a les substàncies que causen dany greu a la salut', pel qual demana penes de dos anys i mig de presó i una multa de 9.000 euros. També atribueix a dos dels acusats un delicte d'associació il·lícita, pel qual demana una pena de tres anys de presó i el pagament d'una multa de 15 euros diaris durant 18 mesos per a un i durant 24 per a l'altre.

En l'escrit de la Fiscalia a l'Audiència Provincial, es recull que "almenys des de la seva constitució", al local de Can Magí "es va produir la venda indiscriminada de marihuana", sense tenir "qualsevol autorització administrativa per a la producció i distribució" d'aquesta substància. De fet, la Fiscal apunta que "aparentant que la forma associativa emparava la lliure circulació de la droga", les persones que adquirien marihuana ho feien "sense ni tan sols comptar amb carnet acreditatiu de la qualitat de soci".

Un espai precintat tres vegades

El Club Cànem Mil·lenari va obrir portes el juliol de 2015 malgrat les queixes veïnals. Des de l'Ajuntament havien indicat que el local, al carrer d'Adrià Gual de Can Magí, estava en un emplaçament que no permetia dur a terme l'activitat. Davant la situació, el govern va suspendre al juliol la tramitació i concessió de llicències urbanístiques, ambientals i recreatives a clubs socials privats lligats a les associacions de consumidors de cànnabis. Més tard, el 15 de juliol l'espai va quedar precintat, però va poder reobrir a principis d'agost perquè la moratòria municipal era posterior a l'obertura del local. A finals de setembre, però, la Policia Local va precintar de nou el local en compliment d'un decret dictat per l'Ajuntament que prohibia el consum de cànnabis al local perquè aquest tenia llicència com a local d'esbarjo

El març de 2016 la Policia Local, alertada pel veïnat, va tornar a precintar el local després que el president i el secretari hi entressin de nou.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.