La primera hora disponible per renovar el DNI a Sant Cugat és al setembre

El problema, fruit del col·lapse de la DGP, afecta tot el territori català


  • Comparteix:

A Sant Cugat no es pot demanar cita prèvia per renovar la documentació fins al setembre / Foto: Google Maps

A Sant Cugat no es pot demanar cita prèvia per renovar la documentació fins al setembre / Foto: Google Maps

Els santcugatencs i santcugatenques no podran renovar el passaport ni el DNI amb cita prèvia fins al setembre. Es tracta d'un problema de col·lapse de la Direcció General de la Policia (DPG) que afecta gran part del territori nacional i que ha estat assenyalat pels sindicats CCOO, UGT i CSIF a través d'un comunicat. Cugat Mèdia ho ha comprovat i, efectivament, la primera data que hi ha disponible a Sant Cugat per renovar el DNI és el dilluns 19 de setembre. Només s'atendran sense cita prèvia les urgències justificades.

No obstant això, el secretari d'Organització de la secció sindical de CCOO al Ministeri d'Interior, David Ripoll, recorda que el conjunt de l'administració pública funciona 100% amb cita prèvia i que, per tant, l'atenció a les urgències és possible "gràcies a la bona voluntat dels treballadors" i que, en tot cas, s'ha d'entomar amb "paciència i espera".

En declaracions a Cugat Mèdia, Ripoll ha lamentat que actualment hi hagi 2.500 places vacants a la DPG, el que suposa "gairebé el 50% dels llocs d'aquesta mena de plantilla", la qual cosa, segons diu, "és la principal causa d'aquest caos". A través del comunicat, els sindicats conclouen que "en aquestes condicions resulta impossible oferir un servei públic àgil i de qualitat en la tramitació d'una mena de documentació obligatòria".


David Ripoll

Hi ha una falta de personal que entenem que és la principal causa d'aquest caos. El personal no policial que presta serveis a la DGP representa un total de més de 5000 treballadors, i actualment hi ha més del 50% d'aquestes places vacants. Així és impossible donar un servei públic àgil i de qualitat a la ciutadania



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.