Mayte Castillo (directora Rodalies): 'És molt possible que l'intercanviador entre l'R8 i FGC sigui una realitat'

El pla d'inversions de Rodalies preveu estudiar la creació d'aquest intercanviador


  • Comparteix:

La promoció de l'ús de Rodalies a Sant Cugat té com a clau la connexió amb la Línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d'una reivindicació històrica de la ciutat, que reclama que la parada de Renfe, per on passa la línia R8, es desplaci a tocar de l'estació de Volpelleres. De fet, el pla d'inversions de Rodalies ja preveu estudiar aquesta possibilitat, tal com ha explicat la directora del servei ferroviari, Mayte Castillo, al programa 'Via 15' de La Xarxa. 'És molt possible que l'intercanviador entre l'R8 i FGC sigui una realitat', ha assegurat.

A diferència de l'afluència que hi ha a les set estacions dels FGC de Sant Cugat, la parada de l'R8 està poc sovintejada. Aquesta línia, que connecta Granollers amb Martorell, només ofereix un tren cada hora en cada sentit, a causa de la poca demanda que hi ha. Cugat Mèdia s'ha acostat a la parada i ha parlat amb alguns usuaris, que ho viuen amb resignació i enyoren quan hi passaven més trens.

Enguany, el ple municipal va aprovar una moció per instar la Generalitat i el Govern de l'Estat espanyol a arribar a un acord per a l'execució del projecte de l'intercanviador. La proposta també contemplava demanar al Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, i a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), un augment de la freqüència de pas dels combois en la línia R8, que actualment és d'un tren cada hora per sentit. En aquest sentit, la Generalitat ja s'ha compromès a negociar amb Adif per fer realitat la proposta i, a més, un altre intercanviador a l'estació d'Hospital General, que connecti amb la de Rubí.


Mayte Castillo

El pla d'inversions preveu fer l'estudi. És molt possible que l'intercanviador entre la R8 i FGC sigui una realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.