Sant Cugat, nova seu de la Xarxa Perifèrics

L'encàrrec situa la ciutat com a un dels referents en prevenció de l'addicció a drogues i pantalles


  • Comparteix:

L'addicció a les pantalles és un problema cada vegada més comú entre el jovent / Foto: pxfuel

L'addicció a les pantalles és un problema cada vegada més comú entre el jovent / Foto: pxfuel

Sant Cugat serà, durant els pròxims dos anys, la nova seu de la Xarxa Perifèrics, una associació d'ens locals i entitats orientada a la prevenció en l'àmbit de les drogues i pantalles. L'assessoria 1Segon, al capdavant del pla d'actuació sobre el consum de drogues i l'ús de pantalles a Sant Cugat, serà l'encarregada de coordinar i gestionar l'activitat de Perifèrics durant aquest període. El coordinador del Pla 1Segon, Roger Ferrer Montero, ha valorat la notícia com un 'motiu d'orgull' i ha assegurat que arriba en 'un bon moment', tant per a la ciutat com per a l'assessoria.

Ferrer ha concretat les tasques de l'associació que s'hauran d'assumir des de Sant Cugat com a nova seu, entre les quals hi ha feines d'administració, acollida de nous municipis a la xarxa i organització de les trobades periòdiques. El coordinador ha avançat, també, que la celebració de trobades i formacions a la ciutat, afavoriran la informació i, per tant, prevenció de la ciutadania respecte a aquest tipus d'addiccions.

Per la seva banda, la regidora de Salut, Gemma Aristoy, ha celebrat que Sant Cugat sigui referent també en aquest servei i ha recordat que "totes aquestes addiccions, tant a les drogues com a les pantalles, generen molta inquietud, a les persones que les pateixen i també al seu entorn", ha dit. Amb tot, la regidora assegura que "des de l'Ajuntament anem fent petites passes per garantir i millorar el benestar i la salut mental de les persones que viuen a la ciutat".




Roger Ferrer

Sentíem que era un bon moment per acollir un esdeveniment d'aquestes proporcions i que vingués tothom a conèixer el que estem fent, que no és freqüent, on l'atenció individual és un dels pals de paller.

Gemma Aristoy

Totes aquestes addiccions, tant a drogues com a pantalles, generen molta inquietud, primer a la persona que les pateix, perquè sovint no sap ben bé com superar l'addicció, però també a l'entorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.