Neix la Guia de la Gent Gran, un recull de tots els recursos disponibles per a la gent gran a Sant Cugat

La Setmana de la Gent Gran tindrà lloc d l'1 al 7 d'octubre, amb nou activitats


  • Comparteix:

Foto de família a la presentació / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Foto de família a la presentació / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El veïnat de Sant Cugat de 65 anys o més rebrà en les properes setmanes a la bústia la Guia de la Gent Gran. Es tracta d'una publicació impulsada per l'Ajuntament que recull informació sobre tots aquells recursos destinats a la gent gran a la ciutat, relacionat amb la salut, el lleure, qüestions legals i espais per al col·lectiu, entre d'altres. La guia s'ha donat a conèixer aquest dilluns a la Llar d'Avis de la Parròquia aprofitant la presentació de les activitats de la Setmana de la Gent Gran, que entre aquest dissabte i el 7 d'octubre portarà arreu de la ciutat nou activitats.

Així, la publicació conté guies, per exemple, sobre com fer els tràmits necessaris per a la teleassistència, pagar els subministraments, tramitar una dependència o sol·licitar un viatge amb l'Imserso. El tinent d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro, ha explicat el sentit d'aquesta iniciativa: "Sovint tenim serveis i recursos que no es fan servir" perquè la ciutadania no els coneix, "no perquè no els necessiti", ha apuntat.

Setmana de la Gent Gran

"Hem viscut un parell d'anys complicats per la crisi sanitària i la gent gran ho ha patit de forma especial", ha dit Simarro sobre la importància que Sant Cugat pugui gaudir de nou, sense restriccions, d'una setmana amb activitats dedicades al col·lectiu. El president de la Llar d'Avis de la Parròquia, Joan Cortadellas, ha subratllat que aquestes jornades posen de manifest la predisposició dels majors de 65 anys per tenir protagonisme en la vida de la ciutat: "Volem ser actius", ha reivindicat.

CONSULTA TOTA LA PROGRAMA DE LA SETMANA DE LA GENT GRAN

Activitats

Dissabte 1 d'octubre

  • 10 h. Marxa de la gent gran. No cal inscripció.
    De la plaça d'Octavià a la Torre Negra.

  • Diumenge 2 d'octubre

  • 18 h. Concert de les corals Tardor, Rosa d'Abril i La Unió.
    A la plaça d'Octavià.

  • Dilluns 3 d'octubre

  • 17 h. Olimpíades. Competicions entre els casals de les Planes, la Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-sol, Llar d'Avis i Creu Roja. Cal inscripció prèvia als casals.
    Tindrà lloc al Casal Sant Cugat (jocs de taula: escacs, dòmino, parxís i rummikub) i al Casal de Valldoreix (billar, futbolí, petanca i tennis taula).

  • Dimarts 4 d'octubre

  • 10 h - 12 h. Taller de 'Flow-up'. Activitat física. Cal inscripció prèvia.
    A la Casa de Cultura.

  • 18 h. Teatre amb La Global de la Floresta, Còmic Llar, El Cercle de Valldoreix i Sol d'Oreix.
    A la Llar d'Avis de la Parròquia.

  • Dimecres 5 d'octubre

  • 10 h - 13 h. 'Avis drapaires'. Recollida de brossa al camí de ronda cap a Cerdanyola, a tocar de Can Solà.
    Trobada a la plaça d'Octavià.

  • 19 h. Taula rodona 'Soledat i edatisme'. A càrrec de la professora de psicogerontologia de la Universitat de Barcelona (UB) Montse Celdrán i del director d'Operacions de Pensium, David Igual.
    A la Casa de Cultura.

  • Dijous 6 d'octubre

  • 18 h. Conferència 'I després de la pandèmai, què? Lliçons apreses'. A càrrec del president del Col·legi de Metges de Barcelona, el doctor Jaume Padrós.
    Al Trade Center, organitzat per l'Aula d'Extensió Universitària.

  • Divendres 7 d'octubre

  • 18 h. Show final de la setmana. Amb les actuacions de grups de Mir-asol, La Floresta, els Marxosos, Santa Rosa i Roquers Group. També hi ha haurà el lliurament de trofeus de les Olimpíades.
    A la plaça d'Octavià.



  • Marco Simarro

    Moltes vegades el que passa és que tenim serveis que no es fan servir. Un pot pensar que no es necessiten, però sovint costa que les administracions facin arribar allò que poden oferir.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.