Aquests són els guanyadors de l'edició d'enguany del premi periodístic Boehringer Ingelheim

La 35a edició dels guardons ha premiat treballs publicats a 'El País' i a la revista 'Muy interesante'


  • Comparteix:

Els guardonats d'enguany / Foto: Boehringer Ingelheim

Els guardonats d'enguany / Foto: Boehringer Ingelheim

El premi periodísitc Boehringer Ingelheim ha reconegut un any més la tasca dels periodistes i dels mitjans de comunicació per la seva contribució en la divulgació de temes de l'àmbit mèdic. El guardó, considerat el més antic de l'Estat espanyol en aquesta matèria, ha anunciat els premiats d'aquesta 35a edició a la segona jornada 'One Health', organitzada per la farmacèutica alemanya amb seu a Sant Cugat. Alguns dels treballs guardonats han estat publicacions del diari 'El País' i de la revista 'Muy interesante'.

Enguany, els premiats han estat els següents:

Categoria 'Premi al periodisme i a la divulgació en Salut Humana'

Guanyador: el redactor José Ignacio Martínez Rodríguez per: 'Un día en uno de los departamentos pediátricos más grandes de África', publicat a 'El País'.

Finalistes: la periodista Esther Samper Martínez per: 'Más allá de la simulación de Matrix: el poder de ver sin usar los ojos en la vida real', publicat al mitjà digital 'Hipertextual' i la periodista Gracia Pablos Sánchez per: 'Covid persistente, vivir con los síntomas del Covid de forma infinita?', publicat per 'El Mundo'.

Categoria 'Premi al periodisme i a la Divulgació en Salut Animal':

Guanyadora: la redactora de l'àrea de Salut de 'El Mundo', Cristina G. Lucio, juntament amb el videògraf Daniel Izeddin i el fotògraf José Aymá per: 'En el interior del mayor laboratorio de seguridad biológica de España'.

Finalistes: el redactor Sergio Ferrer Pérez per: '¿Es hora de dejar que algunas razas de perro desaparezcan? La cruzada para salvar a los bulldogs de la endogamia?', publicat al elDiario.es i el periodista Pablo José Barrecheguren Manero per l'article: '¿Qué me pasa, dogtor? El uso de los animales en la medicina clínica?', publicat a la revista 'Muy interessante'.

Categoria 'Premi al Periodisme i a la divulgació en Salut Mediambiental'

Guanyadora: la periodista Laura G. De Rivera per l'article: '¿Cuánto contamina internet?', publicat a la revista 'Muy interesante'.

Finalistes: la periodista Sonia Sánchez López per: 'Vidas rotas por la soja que alimenta nuestros cerdos', publicat al diari 'ARA' i el periodista Miguel Ángel Medina Rodríguez per: 'Por qué en los próximos años vamos a acabar comiendo insectos en España?', publicat a 'El País'.

Com a novetat, per commemorar la 35ena edició, s'ha creat una nova categoria en la qual el periodista Fermín Apzteguia Hernández ha estat guanyador i les periodistes Laura G. De Rivera i Gracia Pablos, finalistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.