Les obres de vianantització de la connexió Sant Cugat-Rubí per sota l'AP7 començaran a principis de 2023

El cost aproximat de la urbanització s'ha elevat fins als 2,4 milions d'euros per l'increment del preu dels materials


  • Comparteix:

El pont per sota l'AP7 entre Rubí i Sant Cugat no està preparat per a la circulació de vianants / Foto: Cugat Mèdia

El pont per sota l'AP7 entre Rubí i Sant Cugat no està preparat per a la circulació de vianants / Foto: Cugat Mèdia

L'esperada urbanització i vianantització de la connexió entre Sant Cugat i Rubí per sota de l'AP-7 s'adjudicarà a finals d'any i les obres podrien començar el primer trimestre de 2023. Així ho ha explicat l'Incasòl, responsable de l'obra, a Cugat Mèdia. L'obra costarà uns 2,4 milions d'euros i comptarà d'un passeig arbrat entre les dues rotondes (la de Leroy Merlin i la del Centre Comercial) amb un carril bici segregat del pas dels vianants. La calçada estarà formada per dos carrils, un d'accés a la B-30 i un altre que connectarà les dues ciutats. L'actuació ha patit alguns canvis a causa de l'increment dels costos dels materials de construcció, ja que a principis de 2022 el departament de Territori va anunciar les obres per a aquesta tardor i que costarien uns 1,5 milions.

També hi haurà semàfors per als vianants per accedir a aquest passeig central, que estarà ben il·luminat, sobretot en la part més fosca per sota l'autopista.

Plànol de la urbanització de la zona entre la rotonda del Leroy Meriln i la del Centre Comercial, per sota l'AP-7 / Foto: Incasòl

Plànol de la urbanització de la zona entre la rotonda del Leroy Meriln i la del Centre Comercial, per sota l'AP-7 / Foto: Incasòl / Foto: Foto: Incasòl

Fa 10 mesos, el llavors conseller de Territori i vicepresident de la Generalitat, el santcugatenc Jordi Puigneró, va anunciar en una entrevista a Cugat Mèdia la decisió de posar en marxa aquestes obres de vianantització per millorar la seguretat de les persones que hi passen a peu. Aquest camí, ara mateix marcat per blocs de formigó provisionals, el fan servir sobretot els veïns de Rubí que van fins al Centre Comercial Sant Cugat a peu.

El termini d'execució de les obres serà d'uns nou mesos i, per tant, haurien d'estar acabades entre finals de 2023 i principis de 2024.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.