Detenen a Sant Cugat un dels presumptes responsables del laboratori de bitllets falsos de 500 euros més important d'Europa

La detenció s'emmarca en una operació conjunta de Policia Nacional, Mossos i Europol


  • Comparteix:

Imatge d'un dels registres / Foto: Policia Nacional

Imatge d'un dels registres / Foto: Policia Nacional

La Policia Nacional, juntament amb els Mossos d'Esquadra, ha detingut a Sant Cugat un dels presumptes capitosts del laboratori de producció de bitllets falsos de 500 euros més important i actiu d'Europa de l'última dècada. Segons ha concretat la Policia Nacional a Cugat Mèdia, la detenció es va produir el setembre passat en el marc d'un registre en el domicili, situat, precisament, prop de la comissaria del cos a Sant Cugat, al centre del municipi. En el marc d'aquest mateix operatiu; que ha mobilitzat un centenar d'agents de la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i l'Europol; s'han detingut 11 persones més i s'han efectuat vuit entrades més en altres municipis de l'Estat espanyol. Els cossos de seguretat donen per desmantellat el laboratori, així com la distribució.



Segons ha informat la Policia Nacional, les investigacions van començar al 2021 en detectar-se en circulació bitllets falsos de 500 euros d'una gran qualitat.

El principal sospitós era una persona que ja havia estat detinguda al 2009 per uns fets similars. A més, els Mossos d'Esquadra van localitzar prop de Barcelona una bossa amb 4 milions d'euros en bitllets falsos de 500 euros. Una vegada investigada, es va poder identificar l'impressor i cinc persones més. Tots ells s'havien conegut a la presó de Picassent.

Segons les investigacions policials, treballaven des d'una nau de València que després, com a conseqüència de la pandèmia i la falta de material, van traslladar prop de la població alacantina de Alfa el Pi, on residia l'impressor, tot i que la intenció era portar-la al Brasil o a França.

És llavors quan s'activa l'operatiu policial coordinat per portar a terme 12 detencions de manera simultània a les demarcacions de Barcelona, València, Alacant i Màlaga. Entre elles, la de Sant Cugat, que es va efectuar el setembre passat en el marc d'un registre a un domicili situat al centre del municipi.

A més del de Sant Cugat, s'han practicat registres a cinc domicilis més a altres ciutats, així com a dos naus industrials i una caravana a Terol.

Es calcula que en aquest temps el grup havia arribat a produir 8 milions d'euros en bitllets falsos de 500 euros.

Els detinguts ja han passat a disposició judicial i els principals investigats, entre ells el presumpte impressor i el cap del grup, han quedat a presó provisional pels delictes de falsificació de moneda i pertinença a grup criminal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.