L'institut Pla i Farreras, centre ambaixador de la Unió Europea

L'objectiu del projecte, que durarà tres anys, és fer difusió sobre la democràcia i les institucions europees


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'institut Pla i Farreras / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'institut Pla i Farreras / Foto: Cugat Mèdia

L'institut Joaquima Pla i Farreres ha estat nomenat centre ambaixador de la Unió Europea. La seva és una de les 38 sol·licituds noves que han estat acceptada de les 400 que es van presentar per participar-hi. Es tracta d'un projecte de tres anys de duració, obert als estudiants d'entre tercer d'ESO i segon de Batxillerat, liderat per l'alumnat i amb l'objectiu de fer difusió sobre la UE. La coordinadora del projecte, Marga Forner, ha explicat a Cugat Mèdia que la iniciativa ajudarà l'alumnat a 'millorar el treball en equip i l'esperit crític'. Forner també ha destacat que es tracta d'un projecte que els permetrà 'sortir de l'aula, trencar amb la rutina i crear esperit de centre al voltant d'un projecte comú'.

Es tracta del projecte Escola Ambaixadora del Parlament Europeu (EPAS). Així doncs, tots aquells estudiants que participin voluntàriament en el projecte esdevindran ambaixadors júniors i seran ells qui hauran d'establir els objectius concrets i el calendari a seguir per tal de fer difusió sobre la democràcia europea i el funcionament de les institucions europees.

En aquest sentit, alguns dels compromisos que tenen els centres ambaixadors són la creació d'un punt d'informació físic al centre sobre la UE gestionat per l'alumnat, la celebració del Dia d'Europa, el 9 de maig, i l'organització de simulacions, debats i xerrades amb la comunitat educativa, entre d'altres.


Marga Forner

Amb moltes ganes, perquè és un projecte que ens permet sortir de l'aula i connectar els alumnes de diferents edats al voltant de diferents matèries, i això fa molt esperit de centre i crear un projecte comú.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.