L'AV Baixador lamenta la 'negativa reiterada' de l'EMD a fer el carrer que vol el veïnat

L'entitat avança que no acceptarà el projecte d'urbanització de l'avinguda si no el poden revisar abans


  • Comparteix:

Els representants del veïnat de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

Els representants del veïnat de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

L'Associació de Veïns de l'avinguda del Baixador (AV Baixador) critica l'equip de govern de l'EMD de Valldoreix per la gestió del projecte d'urbanització de la via. L'entitat es queixa que l'administració descentralitzada ha exercit una 'negativa reiterada a modificar el projecte per fer-lo tal com volem els veïns'. En una roda de premsa aquest dimecres a la mateixa avinguda, l'associació ha explicat que aquest dijous estan cridats a una reunió amb el cap d'Urbanisme de l'EMD, en la qual, lamenten, no podran tenir accés al projecte, que està previst que se sotmeti a aprovació inicial a la junta de veïns d'aquest mes. Si el plenari acaba donant el vistiplau, el veïnat es veuria abocat a presentar al·legacions i, fins i tot, no tanquen la porta a interposar un recurs.

"Hem manifestat reiteradament que no acceptarem un projecte que no ens deixin revisar", han advertit des de l'entitat. En tot cas, l'associació insisteix que els treballs hauran de comportar "un carrer pacificat, on es pugui aparcar, assumible econòmicament i sense discriminacions en les alineacions entre veïns". Amb la contraproposta que ha presentat, l'entitat assegura que pot rebaixar el cost del projecte de 4,5 milions d'euros a 3,6.

El president de l'AV Baixador, Sergi López, ha lamentat que l'EMD no estigui del costat del veïnat. De fet, des de l'entitat creuen que si el govern aprova inicialment el projecte, això respon a la cerca d'un "rèdit electoralista". De fet, si l'aprovació es produeix, seria per la mínima, ja que els grups d'esquerres ja han avançat que no hi donaran suport; tot dependria, per tant, del vot de Cs.

Amb una eventual aprovació sobre la taula, López ha dit que des de l'associació temen que les al·legacions es "despatxin sense fer una anàlisi adient". En aquest cas, adverteix que el veïnat es veuria abocat a la presentació d'un contenciós. "La nostra proposta sempre ha estat portar a l'aprovació inicial el carrer que volen els veïns", ha defensat el representant dels habitants d'aquesta via.

Des de l'associació veïnal no només han apuntat contra el govern valldoreixenc, sinó que també han criticat la figura del tècnic d'Urbanisme, al qual acusen d'actuar amb criteris arbitraris a l'hora de concedir llicències d'obra a la zona.


Sergi López

Si despatxen les al·legacions sense fer una anàlisi addient ens portarien al camí del contenciós. Volem que es porti a aprovació inicial el carrer que volen els veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.