La fundació Oxfam Intermón planteja 'solucions que indignen' a Sant Cugat

Una paradeta a Quatre Cantons ha reivindicat la lluita contra el canvi climàtic


  • Comparteix:

Paradeta d'Intermón Oxfam/ Foto: Cugat Mèdia

Paradeta d'Intermón Oxfam/ Foto: Cugat Mèdia

La fundació Oxfam Intermón ha organitzat una paradeta aquest dissabte a la plaça dels Quatre Cantons en forma de reivindicació en contra la crisi climàtica sota el lema irònic 'solucions que indignen'. L'objectiu d'aquesta campanya és una recollida de signatures per entregar-les aquest diumenge als governants de les Nacions Unides presents a la cimera del Cairo.

La fundació ha reivindicat l'efecte de la crisi climàtica, una crisi que afecta tothom, però sobretot als països subdesenvolupats que no tenen mitjans. Aquests països només són els responsables del 10% de les emissions causants del canvi climàtic, però aquestes persones són les que més pateixen les conseqüències de les catàstrofes naturals que provoca. Els països desenvolupats van acordar el 2013 un finançament climàtic de 100.000 milions de dòlars a partir del 2020 pels països subdesenvolupats, però aquest finançament no s'ha complert.

La fundació ha creat el lema 'solucions que indignen' que és un joc de paraules amb ironia com a crítica. Així ho ha destacat Eduard Uceta, coordinador del comitè d'Oxfam de Sant Cugat: "els mitjans que s'estan proporcionant i donant són clarament insuficients. La ironia recau en les inundacions que hi ha als països subdesenvolupats i l'única solució que aporten els països rics són botes d'aigua, o en l'increment de les temperatures només hi aporten vanos i no solucions de veritat, d'aquí la ironia".

El canvi climàtic segueix molt vigent a les nostres vides i en la nostra vida quotidiana. Governs i altres actors amb responsabilitat i poder no prenen les decisions ni aporten els mitjans, especialment econòmics, necessaris per a fer-hi front en una crisi que afecta tot el planeta. Per aquest motiu és molt important que tots els països es comprometin urgentment a incrementar el finançament destinat als països vulnerables i aturar la crisi.





Eduard Uceta

Els mitjans que s'estan proporcionant i donant són clarament insuficients. La ironia recau en les inundacions que hi ha als països subdesenvolupats i l'única solució que aporten els països rics són botes d'aigua, o en l'increment de les temperatures només hi aporten vanos i no solucions de veritat, d'aquí la ironia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.