Així avancen les obres de vianantització de l'avinguda d'Anselm Clavé

Els treballs s'allargaran fins l'estiu del 2023


  • Comparteix:

Imatge de les obres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de les obres / Foto: Cugat Mèdia

Ja estan en marxa les obres de vianantització de l'avinguda d'Anselm Clavé. De moment, la zona ja està restringida al pas de vehicles i s'ha iniciat l'aixecament del paviment. La previsió és que els treballs s'allarguin uns nou mesos, fins a l'estiu de 2023. L'actuació; que té un cost de 880.000 euros, dels quals més de la meitat els pagarà la Diputació de Barcelona; comporta canvis en la mobilitat de la zona. El carrer del Torrent de la Bomba canvia de sentit i, en principi, es quedarà així un cop el carrer estigui acabat. La via serà de plataforma única, on només hi podran passar els cotxes dels veïns de la zona.



Com que l'avinguda Anselm Clavé deixarà de ser de pas per als vehicles, la proposta dels tècnics de l'Ajuntament és el carrer del Torrent de la Bomba (entre la plaça del Doctor Galtés i l'avinguda Lluís Companys), en lloc de ser de baixada com ara, passi a ser de pujada cap a Lluís Companys.

L'estiu de 2023 l'avinguda Anselm Clavé serà un carrer de plataforma única, igual que a la resta de carrers de vianants del centre. A més, amb les obres aprofitaran per refer els serveis (millora de les xarxes de clavegueram, d'aigua, de gas i de telefonia), replantar els arbres (trauran les troanes i plantaran aurons i freixes), canviar l'enllumenat públic i posar mobiliari urbà.

El carrer del Torrent de la Bomba canviarà de sentit des del 2 de novembre

El carrer del Torrent de la Bomba canviarà de sentit des del 2 de novembre / Foto: Ajuntament

Les obres tindran dues fases. Durant els primers quatre mesos només es treballarà en el tram d'Anselm Clavé entre els carrers Torrent de la Bomba i Cristòfol Colom, i quedarà obert el tram entre Colom i l'avinguda Rius i Taulet. En la segona fase, l'obra afectarà ja a tot el tram sencer d'Anselm Clavé, i el carrer Colom passarà a ser de doble sentit durant uns cinc mesos.

Mapa dels carrers vianantitzats actuals (en groc) i els futurs: Anselm Clavé (vermell) i avinguda Cerdanyola (blau)

Mapa dels carrers vianantitzats actuals (en groc) i els futurs: Anselm Clavé (vermell) i avinguda Cerdanyola (blau) / Foto: Ajuntament

La vianantització d'Anselm Clavé és una fase més de la vianantització de tot el centre de Sant Cugat, que va començar els anys 80, i que l'any 2000 va rebre el gran impuls amb la reforma de la plaça d'Octavià. Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolpament Urbà, ha explicat que els següents carrers que es vianantitzaran seran un tram del carrer Dos de Maig, el carrer Girona i alguns carrerons del voltant de la plaça Barcelona.



  • Comparteix:

COMENTARIS

En relació amb els canvis de sentit que ha provocat l'obra, un veí es va queixar de la saturació que això provoca a Lluís Companys. Pere Soler li va respondre que l'opció actual "és la millor solució", Cal dir que es va adrsar un escrit al ajuntament respecte aquest sentit canviat de T. de la Bomba signat per 57 veins (tots els del barri) que no ha sigut respost i, tot seguit es va enviar per burofax amb acús de rebut al Sr. Pere Soler i tampoc s'ha rebut resposta. Per descolapsar el tram mes colapsat de Lluis Companys hi ha l'alternativa de tornar a deixar de baixada T. de la Bomba i canviar el sentit del Carrer Martorell. Aixó descolapsa el tram de mes transit de Lluis Companys i condueix els cotxes cap a les sortides del poble (cap a la rivatallada i rebassada i cap al Arxiu de Catalunya per sota la via i no els concentre al centre de la vila.

Pere Jorba Mas. Enviat el 27/gen/23


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.