La xef santcugatenca Carla Peyrón, plata al Concurs Nacional de Pintxos i Tapes

Amb el plat premiat, la pastissera va voler "reivindicar la tapa dolça com a postre"


  • Comparteix:

Carla Peyrón, preparan el 'Sweet Tartar' / Foto: Ipsativa

Carla Peyrón, preparan el 'Sweet Tartar' / Foto: Ipsativa

La santcugatenca Carla Peyrón ha quedat en segona posició al 18è Concurs Nacional de Pinxos i Tapes que s'ha celebrat a Valladolid. La tapa amb la qual la xef ha guanyat el premi ha estat la 'Sweet tartar', una adaptació de la típica recepta del 'steak tartar' on ella ha innovat en afegir-hi ingredients diferents dels del plat original. A més, la tapa va generar molta expectació entre els assistents perquè era del tot sostenible; fins i tot el plat estava fet amb una closca d'ou.

Peyrón ha explicat a Cugat Mèdia la reivindicació que s'amaga darrere d'aquesta proposta: "Com que em dedico al món de la pastisseria vaig pensar que era bona idea presentar una tapa dolça com a postre perquè mai se n'havia presentat cap'. A més, la santcugatenca ha plantejat la importància que en les rutes gastronòmiques hi hagi la possibilitat de poder demanar tapes dolces "equilibrades i lleugeres" per acabar el tast amb un bon sabor de boca.

La xef destaca el companyerisme que es va viure durant el concurs entre els 46 finalistes i la professionalitat de tots els membres del jurat: "És una experiència increïble i és que, a més de concursar, aprens de tu i dels altres", ha explicat.


Carla Peyrón

Mai havien proposat una tapa dolça i jo com que em dedico al món de la pastisseria vaig pensar que que millor que reivindicar un canvi. Al final moltes vegades anem de tapes i sempre fa falta aquesta última tapa dolça que sigui equilibrada i no massa pesada, per acabar de rematar la ruta gastronòmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.