'Volem córrer lliures i segures a Sant Cugat i a tot arreu'

Un grup de santcugatenques engega una campanya per reivindicar la seguretat de les dones que surten a córrer soles


  • Comparteix:

Volen córrer soles i de forma segura. Aquesta és la reivindicació de la Carolina Sitz i la Maria Caldés, dues de les santcugatenques que han engegat una campanya per visibilitzar les agressions verbals i físiques que pateixen les dones corredores. Totes dues formen part del grup We Run Team, i és allà, parlant amb altres companyes, que es van adonar que moltes d'elles havien patit agressions verbals quan sortien a córrer soles i, fins i tot, en alguns casos, havien estat víctimes d'atacs físics i persecucions.

"A mi físicament no m'han fet res, però verbalment sí que he rebut comentaris. Casualment només em passa quan vaig sola", ha explicat, amb ironia, Caldés. Són comentaris que la fan sentir "impotent" i que no sap com rebatre. "En el moment, com que no m'ho espero, em bloquejo, i això em fa molta ràbia; m'agradaria contestar", ha exclamat.

Aquest tipus d'experiències masclistes són les que les han animat a demanar a totes les santcugatenques que participin en la seva campanya de sensibilització. Amb la col·laboració d'altres dones corredores, volen fer un vídeo en el qual expliquin les seves vivències. "L'objectiu és visibilitzar que això passa i que els homes reflexionin i ens deixin d'assetjar", ha comentat Caldés.

A banda de la campanya, aquest grup de dones també participarà en la manifestació del 25-N, Dia Contra la Violència Masclista, que ha organitzat Hora Bruixa, a les 19 h, a la plaça Lluís Millet. "Volem conscienciar sobre la importància de sentir-nos segures sempre, també quan sortim a córrer al carrer", ha conclòs Sitz.

Aquest és el vídeo de la campanya de sensibilització:




Maria Caldés

Potser conscienciar i posar més seguretat a Sant Cugat, i que els homes reflexionin sobre això tan greu que no hauria de passar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.