Un jove santcugatenc porta un any i mig a la presó sense judici, en aplicació de la Llei Antiterrorista


  • Comparteix:

La família denuncia la 'paràlisi' de la justícia i el poc suport social

La família denuncia la 'paràlisi' de la justícia i el poc suport social

La família del santcugatenc Ígor Quevedo, de 26 anys, denuncia que el jove porta un any i mig ingressat a la presó madrilenya de Soto del Real a l'espera de judici, en aplicació de la Llei Antiterrorista. La família, que ha demanat reiteradament la llibertat condicional sota fiança, es queixa de la paràlisi de la justícia, i en concret de l'Audiència Nacional, i denuncia la passivitat dels polítics catalans i de la majoria d'organitzacions socials.

El jove santcugatenc Ígor Quevedo va ser detingut a casa seva fa un any i mig per haver participat en 'actes anarquistes', segons han explicat els seus familiars. Després de la detenció, el van traslladar a Madrid, on va estar cinc dies incomunicat en aplicació de la Llei Antiterrorista. Posteriorment, l'Audiència Nacional va decretar en seu ingrés al centre penitenciari de Soto del Real, a Madrid, i va denegar les peticions de llibertat condicional sota fiança. Així ho explica Joseba Quevedo, pare del detingut.

Joseba Quevedo

Va estar cinc dies incomunicat i no ens van dir res. Nosaltres ni tan sols sabíem que l'havien detingut ni que l'havien portat a Madrid, a l'Audiència Nacional. Ningú ens va informar de res.


De tot això ja fa un any i mig, i la família denuncia que el jove encara no ha estat jutjat dels càrrecs dels quals se l'acusa i que el fiscal ni tan sols ha realitzat la petició de condemna. En aquests 18 mesos, el pares, germans i amics han hagut de recórrer cada setmana centenars de quilòmetres fins a la presó de Soto del Real per visitar-lo i donar-li suport emocional. És per això que la família d'Ígor Quevedo denuncia la 'paràlisi' del sistema judicial i la 'injustícia' que suposa l'aplicació de la Llei Antiterrorista. Sentim Joseba Quevedo.

Joseba Quevedo

Denunciem que ja fa un any i mig que l'Ígor està a la presó i encara sense judici. Hi ha una paràlisi de la justícia, de l'Audiència Nacional. Coneixem casos en què aquesta situació s'ha allargat fins als 4 anys.


La família es queixa, a més, que els partits polítics catalans i les organitzacions com Amnistia Internacional no han respost a les seves demandes per aconseguir que l'Audiència Nacional traslladi a Ígor Quevedo a una presó més propera per facilitar les visites dels seus familiars i amics. Segons la família, només els ha donat suport l'associació Acció dels Cristians per a l'Abolició de la Tortura (ACAT), que va enviar una carta al ministre de l'Interior recollint les seves preocupacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.