La casa del carrer del Diamant: 90 anys en mans de la mateixa família

La família Subirà no era a casa seva el dia 8 de desembre en el moment que es va encastar el camió de la neteja per casualitat


Temes relacionats

Els habitants de la casa on s'ha estavellat un vehicle de neteja s'allotjaran a un aparthotel ( 9/des/22)

Un vehicle del servei municipal de neteja s'estavella contra una casa ( 8/des/22)


  • Comparteix:

Més d'una setmana després de l'impacte i el posterior encastament d'un vehicle del servei municipal de neteja contra una casa del carrer del Diamant, entre Mira-sol i Can Mates, la parella que hi vivia encara no sap què passarà amb la seva llar. Cugat Mèdia ha parlat amb ells i han explicat com van salvar la vida de miracle i que la casa que avui té un camió encastat té un valor sentimental familiar incalculable. Aquest dilluns al matí havien de començar les tasques de desenrunament, i la família Subirà hi ha estat present, tot i que finalment s'han hagut d'ajornar per problemes amb la maquinària.

"La casa és del 1930 i la va construir l'avi de la meva mare", ha explicat el fill de la parella afectada, Sergi Subirà. L'edifici, que té més de 90 anys, estava en bon estat perquè el matrimoni l'ha anat conservant i cuidant. De fet, la darrera millora va ser el canvi de la porta, que s'ha vist afectada per l'incident. "La porta els van costar 2.000 euros i portava posada una setmana", ha confessat.

Un "miracle"

En el moment en què el vehicle del servei de la neteja va estavellar-se, cap a la una del migdia del 8 de desembre passat -festiu-, la dona estava amb el seu net a la casa del costat, que també pertany a la família, i l'home feia pocs minuts que havia sortit a comprar el pa. El camió s'ha encastat a l'espai que ocupava el rebedor, la cuina i una habitació. Quan la dona va sentir el soroll va sortir i es va trobar el conductor, que estava visiblement nerviós, i ella el va tranquil·litzar confirmant-li que no hi havia ningú al domicili en aquell moment.

El matrimoni, que continua allotjat a l'aparthotel facilitat pels Serveis Socials de l'Ajuntament, estan afectats per l'estima que li tenen a la casa, que fa tes generacions que pertany a la família. La família Subirà està preocupada perquè desconeixen quan podran tornar a casa seva, si hi poden tornar. Un cop s'aconsegueixi extreure el vehicle, s'haurà de valorar els danys i iniciar la rehabilitació. "Les asseguradores encara no han dit res perquè els falta informació", ha explicat el fill. A més, ha indicat que també han contractat uns advocats, ja que s'han de saber "defensar", ha afegit.

Les tasques de desenrunament i d'inspecció havien d'arrencar avui, però no ha estat possible perquè la màquina amb la qual es pretenia treballar no era l'adequada per adaptar-se al desnivell del carrer i a la falta de superfícies planes pròximes a la zona. Des de l'Ajuntament han assegurat que, en el cas que les tasques s'allarguin, es prorrogarà el temps que el matrimoni propietari podrà allotjar-se a l'aparthotel on viuen ara, que ara mateix és fins a finals d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.