El Quinto de Nadal torna amb tota la seva esplendor

El popular joc atrau grans i petits i es consolida com una de les activitats amb més afluència per festes


  • Comparteix:

Dos anys després, per fi, s'ha pogut tornar a celebrar el Quinto de Nadal com abans de la pandèmia. Lloros i cotorres, petits i grans, s'han tornat a veure a la Carpa del Parc de Ramon Barnils en una de les propostes més estimades pels santcugatencs. Tan popular s'ha fet aquest joc a Sant Cugat que cada any es formen cues per entrar al recinte. Per amenitzar l'espera, des de Cal Temerari, els organitzadors del Quinto, enguany han instal·lat un espai de barra i un discjòquei.

Els més menuts juguen a les sessions de la tarda, però les dels grans comencen a les 19 h i s'allarguen fins a la matinada. La gresca és palpable a l'ambient i, fins i tot, hi ha qui ho considera com una festa major d'hivern. ''Hi havia moltes ganes de Quinto'', ha assegurat la membre de l'Assemblea Gestora del Quinto de Nadal Ariadna Sierra.

Si no hi ha hagut sort a la loteria sempre es pot provar fortuna amb el Quinto de Nadal perquè entre els premis hi ha vals i obsequis, gentilesa dels establiments de la ciutat. Fa poc més de 20 anys que Sant Cugat juga el Quinto i, a poc a poc, l'ha anat fent seu fins al punt de consolidar-se com una de les activitats de Nadal amb més afluència.

Per fer-ho possible, l'organització ha comptat amb prop de 200 de voluntaris i una trentena de lloros i cotorres. Entre Nadal i Sant Esteve, els dies amb més assistència de públic, es van arribar a picar més de 80 quintos.





Quinto infantil

El que més m'agrada són les bromes que diuen amb cada número / Em diverteixo molt perquè diuen coses molt xules. M'agrada molt / A vegades ens equivoquem, però riem molt.

Ariadna Sierra

El que hem detectat, sobretot aquest any després de dos anys de no poder celebrar el Quinto, han estat les ganes. Aquest any, el 25 i 26, en 10 minuts teníem l'aforament complet.

Quinto adults

És una festa que fa molt Nadal perquè s'ajunta tot el poble / És com la Festa Major d'Hivern, és una cosa molt divertida, ve el jovent i passes una bona estona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.