Comença la tercera fase de substitució de l'arbrat a la Rambla del Celler

Amb la campanya de renovació i millora de l'arbrat l'Ajuntament plantarà 900 arbres a tota la ciutat aquest hivern


  • Comparteix:

José Gallardo i Pere Soler, a la Rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

José Gallardo i Pere Soler, a la Rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

Els treballs de replantat dels arbres de la Rambla del Celler es reprenen dilluns vinent, 23 de gener. Són la tercera fase del projecte, que va comença l'any 2017. En aquesta ocasió se substituiran més d'una setantena de pollancres malmesos, malalts i envellits per incorporar espècies noves 'que incrementin la biodiversitat' i els espais d'ombra. Els treballs s'efectuaran en el tram entre els carrers de Sant Medir i Montserrat, una zona d'uns 7.700 metres quadrats.

Així, es plantaran 105 arbres d'espècies com la zelkova, el lledoner, el freixe, la xicandra, l'auró, el til·ler, el liquidàmbar, la pomera de flor i àlbers, entre d'altres. L'objectiu d'aposta per la varietat, ha explicat el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, és evitar que una eventual malaltia pugui afectar tots els arbres. Aquesta actuació suposa una inversió per a l'Ajuntament de 350.000 euros.

Amb els treballs s'aprofitarà per plantar zones arbustives, es drenarà els terrenys i s'instal·larà un sistema digitalitzat de reg, que ha de permetre fer més eficients les tasques de manteniment. Encara quedarà pendent engegar la quarta i última fase de millora de l'arbrat a la Rambla del Celler, en el tram que va del passeig de la Torre Blanca fins al parc de la Pollancreda.

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha explicat que aquest era un projecte que estava "encallat" des del mandat passat. "Tot va en la línia de millorar la qualitat de l'aire i de millorar quant a la petjada ecològica i la lluita contra el canvi climàtic", ha explicat Soler, que ha subratllat el treball transversal entre àrees del govern en aquest sentit.

Soler ha explicat, a més, que s'ha fet una "escolta" de les inquietuds del veïnat per fer uns treballs de "dignificació" de la Rambla del Celler.

55.000 arbres arreu de la ciutat

La renovació de l'arbrat de la Rambla del Celler forma part d'una campanya que s'està duent a terme aquest hivern a tot el terme municipal. Quan acabi l'estació, s'hauran plantat 900 nous arbres. Segons dades municipals, A Sant Cugat hi ha 55.000 arbres, dels quals la meitat es troben en la trama urbana i la resta en parcs i equipaments. Actualment, arreu del municipi hi ha 170 espècies d'arbres. Amb la plantació de noves espècies, es prioritza que estiguin adaptades a les condicions climàtiques, s'evita triar espècies amb al·lèrgens i es busca que afavoreixin la microfauna.




José Gallardo

Posem diferents varietats d'arbrat. És per evitar el que passa amb les moreres, que quan hi ha una malaltia, es carrega tots els arbres.

Pere Soler

Tot va en la línia de millorar la qualitat de l'aire i treballar la lluita contra el canvi climàtic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.