Un any d'ordenança de patinets i un centenar de multes

Durant el 2022, es van denunciar 8,5 infraccions al mes de mitjana, el doble que l'any anterior


  • Comparteix:

Imatge d'un persona circulant amb patinet elèctric per un carril bici a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'un persona circulant amb patinet elèctric per un carril bici a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

La Policia Local ha interposat 102 sancions per infraccions amb vehicles de mobilitat de personal (VMP), com els patinets elèctrics, durant el 2022. Segons dades a les quals ha tingut accés Cugat Mèdia, es tracta d'un 82% més multes que l'any anterior, quan la ciutat encara no tenia una ordenança pròpia per aquest tipus de mobilitat. De fet, la norma va entrar en vigor el 14 de febrer del 2022, ara fa just un any, i des de llavors s'han registrat unes 8,5 multes al mes de mitjana, el doble que el 2021. També s'han incrementat les sancions per infraccions al carril bici, amb gairebé 150 durant l'any passat.




En concret, el 2021 es van interposar 56 denúncies per infraccions amb VMP, unes 4,6 de mitjana al mes. Les xifres es doblen amb l'entrada en vigor de l'ordenança, i es fa notar especialment als mesos de juliol i novembre.



Les sancions per infraccions al carril bici també s'han incrementat durant el darrer any. La Policia Local ha interposat durant el 2022 141 sancions, un 80,77% més que l'any anterior. Això suposa unes 11,75 multes al mes de mitjana, un increment respecte a les 6,5 del 2021.

L'ordenança

Durant el programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia, l'alcaldessa, Mireia Ingla, va explicar que l'ordenança està per regular la mobilitat i, per això, preveu aquestes sancions, tot i que no sempre es compleix. "També necessitem un temps per adaptar-nos tots plegats, ja que ara convivim vehicles privats, autobusos, vianants, bicicletes, patinets... ens hem d'acostumar tots a conviure", va insistir Ingla, qui creu que potser cal més difusió de la norma.






Mireia Ingla

També necessitem un temps per adaptar-nos tots plegats, ja que ara convivim vehicles privats, autobusos, vianants, bicicletes, patinets... ens hem d'acostumar tots a conviure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.