La instal·lació de fotovoltaiques a Sant Cugat es triplica en només un any

Sant Cugat segueix sent el municipi amb més instal·lacions fotovoltaiques de Catalunya


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una instal·lació de plaques solars / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una instal·lació de plaques solars / Foto: ACN

La vista aèria de Sant Cugat ha canviat molt en els últims anys. Si abans predominava el color marró de les teules, ara el negre de les plaques fotovoltaiques comença a guanyar terreny. Les dades ho refermen: l'any 2022 es van fer 942 instal·lacions fotovoltaiques a Sant Cugat, gairebé el triple de les que es van posar un any abans (324). Amb 1.790 instal·lacions fotovoltaiques, Sant Cugat es manté com la ciutat amb més plaques de Catalunya, per sobre, fins i tot, de Barcelona, que en té 1.144. Tot plegat són dades publicades per l'Observatori de l'autoconsum a Catalunya de l'Institut Català d'Energia, actualitzades el 31 de desembre de 2022.




Les dades recullen instal·lacions des de 2016. En aquell any només es va comptabilitzar una instal·lació. Des de llavors, la corva no ha parat d'inclinar-se: quatre anys després ja se superava el mig miler d'instal·lacions i, si la tendència es manté, enguany se superaran amb escreix les 2.000 instal·lacions.



Sant Cugat encapçala la classificació en nombre d'instal·lacions fotovoltaiques: 1.790. La ciutat està per sobre de municipis amb una població molt més elevada. El cas més clar és Barcelona, que té 1,6 milions d'habitants i només 1.144 instal·lacions fotovoltaiques comptabilitzades.



Per descomptat, instal·lar plaques fotovoltaiques suposa un estalvi per a la butxaca dels usuaris. L'any passat, a Sant Cugat es va generar una potència de 5,68 megawatts amb aquest mètode. A més, aquells que fan una instal·lació fotovoltaica poden beneficiar-se d'una bonificació en l'Impost de Bens Immobles (IBI) de fins al 50%.



A Catalunya hi ha 60.208 instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic. La comarca on més n'hi ha és el Vallès Occidental, amb 8.330.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.