Alumnes internacionals de secundària fan parada a Sant Cugat dins el projecte Erasmus+

Participen, juntament amb l'Àgora, en una iniciativa per repensar el patrimoni local


  • Comparteix:

Fotografia de família amb els participants del projecte Erasmus+ amb l'alcaldessa, Mireia Ingla / Foto: Ajuntament

Fotografia de família amb els participants del projecte Erasmus+ amb l'alcaldessa, Mireia Ingla / Foto: Ajuntament

Alumnes de secundària de centres de Noruega, Itàlia, Irlanda, els Països Baixos i Grècia fan estada aquests dies a Sant Cugat convidats per l'escola Àgora International School en el marc d'un projecte conjunt d'intercanvi impulsat pel programa Erasmus+. Els escolars han estat rebuts aquest dimecres per l'alcaldessa, Mireia Ingla, en un acte institucional dins l'estada que els portarà a visitar edificis i conjunts històrics de Sant Cugat i Barcelona. És la 5a edició d'aquest projecte, que va començar el 2008 i cadascuna té una durada de dos anys amb una temàtica concreta. Enguany, es desenvolupa sota el nom ReACT! (Reanimating Cultural Treasure!) i té com a objectiu d'observar edificis de l'entorn en desús i proposar per a les edificacions una nova vida per aconseguir una ciutat més oberta a la gent i més sostenible.

Els representants de cada escola participant han aprofitat la rebuda institucional per presentar els seus projectes, com la rehabilitació d'una antiga fàbrica en habitatge sostenible o reconvertir un pàrquing en un parc familiar.

El coordinador del projecte Erasmus+ a l'Àgora, Martin Getz, ha explicat que aquest projecte és una gran oportunitat per al centre i per als alumnes de "conèixer altres ciutats, nous projectes i, per descomptat, gent nova"; així com per a Sant Cugat de descobrir projectes de ciutats més sostenibles.

Una visió compartida per l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha valorat la iniciativa com una gran oportunitat on emmirallar-se i ha refermat la seva aposta per una ciutat amb més espais verds i familiar. "Això ho fem de la mà de la ciutadania que ens demana que fem aquesta transformació per garantir la qualitat de vida de la gent de Sant Cugat", ha defensat Ingla.






Mireia Ingla

Tenim la sort de tenir un ecosistema acadèmic, d'universitats, escoles... que ens ajuden en la feina de posicionar la ciutat. No només ho fem les administracions, això ho fem de la mà de la ciutadania que ens ho demana perquè la gent de Sant Cugat vol viure en una ciutat així i demana que fem aquesta transformació per garantir la qualitat de vida de la gent que viu aquí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.