Un nou vehicle amb lector de matrícules controla l'estacionament regulat

L'objectiu és facilitar la feina dels agents sancionadors i garantir la rotació a l'àrea blava, verda i vermella


  • Comparteix:

Dos agents a l'interior del nou vehicle amb lector de matrícules / Foto: Cugat Mèdia

Dos agents a l'interior del nou vehicle amb lector de matrícules / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha adquirit, a través de Promusa, un nou vehicle amb lector de matrícules que donarà suport als agents sancionadors. L'objectiu és garantir la rotació a les places d'estacionament regulat (àrea blava, verda i vermella) i millorar, així, la mobilitat a la ciutat. El cotxe ha estat presentat aquest dimarts per l'alcaldessa, Mireia Ingla, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i el regidor de Mobilitat, José Gallardo.

Segons ha explicat el primer tinent d'alcaldia, "el vehicle fa la lectura de la matrícula i el sistema comprova que s'estigui complint el límit horari. Si no és així, emet un avís. Un agent es desplaça fins al cotxe i, si el vehicle encara està en situació d'irregularitat, emet la sanció o la denúncia".

L'alcaldessa, per la seva banda, ha assegurat que "la tecnologia es posa al servei de les persones per fer molt més eficient el control de l'estacionament". Finalment, el regidor de Mobilitat ha remarcat que "cal garantir la rotació perquè l'espai públic s'utilitzi per al que s'ha d'utilitzar".

Característiques del vehicle

El vehicle en qüestió és un Nissan Leaf elèctric que ha tingut un cost de 25.000 euros. Està previst que entri en funcionament a partir de la setmana vinent. La seva adquisició també permetrà millorar les condicions laborals dels treballadors encarregats de la vigilància, reduint la seva exposició a les incidències climàtiques.

Imatge del nou vehicle amb lector de matrícules

Imatge del nou vehicle amb lector de matrícules / Foto: Ajuntament de Sant Cugat



Actualment, a Sant Cugat hi ha 617 places d'àrea blava, 2.318 places d'àrea verda i 114 places d'àrea vermella. Aquestes últimes faciliten l'aparcament gratuït als usuaris del CAP Sant Cugat.


Pere Soler

Aquest vehicle fa la lectura. El sistema comprova que hi hagi un tíquet i que el cotxe estigui complint el límit horari. Si no està dins del límit horari, dona un avís als agents. Un agent es desplaça fins al cotxe, i si el vehicle encara està en situació d'irregularitat emet la sanció o la denúncia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.