8M: La menopausa no marca el final, és l'inici d'una nova etapa

Cugat Mèdia enceta un cicle per donar visibilitat a temes sobre salut femenina amb cinc reportatges durant tota la setmana


  • Comparteix:

La menopausa ha estat tradicionalment invisibilitzada tot i afectar en algun moment totes les dones, el 50% de la població mundial. És l'última regla d'una dona; com expliquen les ginecòlogues Sònia Sànchez, de l'Hospital Universitari General de Catalunya, i Eva Fresnadillo, d'Àptima Centre Clínic Mútua Terrassa; i l'inici d'una nova etapa que no té res a veure amb la vellesa o el final de la vida. Aquestes dues professionals insisteixen que cal trencar amb aquesta visió i afrontar amb normalitat els símptomes com poden ser els fogots, l'insomni i l'afectació emocional derivada del canvi hormonal. Aquestes entrevistes formen part d'un cicle sobre salut femenina que Cugat Mèdia emet aquesta setmana coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, i que tracta temes invisibilitzats com la pressió estètica, la violència obstètrica, l'endometriosi i el desig sexual femení.

L'exercici, la dieta i atendre a la part emocional ajuden a fer front als símptomes. De fet, informar-se, compartir l'experiència i donar visibilitat a la menopausa també és, apunten, un bon primer pas per encarar aquesta etapa.

Cugat Mèdia aborda la menopausa de la mà de les doctores en Medicina, i especialistes en ginecologia i obstetrícia, Sònia Sànchez i Eva Fresnadillo. Sànchez, especialista en menopausa i climateri, treballa a l'Hospital Universitari General de Catalunya i al Centre Ginac de Badalona i és tresorera de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Menopausa i vocal de la secció de menopausa de la Societat catalana de Ginecologia i Obstetrícia. Fresnadillo treballa a Àptima Centre Clínic Mútua Terrassa i és adjunta a l'Hospital de Terrassa.

INFORMACIÓ DE LA GENERALITAT SOBRE LA MENOPAUSA


Sònia Sànchez

Està vinculada al final i no és cert perquè arriba sobre els 50 anys. En un país on l'esperança de vida supera els 85 anys, és la meitat de la nostra vida adulta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.