La Diputació destinarà 200.000 euros per rehabilitar el pont de Can Vernet

La dotació forma part del Programa sectorial de rehabilitació i millora d'edificis, que permetrà finançar un total de 180 projectes


  • Comparteix:

La Diputació de Barcelona destinarà 200.000 euros per rehabilitar el pont de Can Vernet. Aquesta dotació forma part de l'ampliació del Programa sectorial de rehabilitació i millora d'edificis, que permetrà finançar 180 projectes amb més de 25 milions d'euros. L'alcaldessa Mireia Ingla va explicar al programa de Cugat Mèdia 'Línia Directa' exterior del districte Centre Est que és probable que després de les obres 'no es pugi a tornar a passar mai més pel pont'. Durant el temps que duri la intervenció de l'estructura, que porta tancada des del maig de 2021, s'instal·larà una passera alternativa.

A finals de febrer de l'any passat, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ja va explicar que el pont necessitava una intervenció major a la prevista inicialment i que els treballs haurien de fer incidència sobre tota l'estructura. Una estructura que, segons va explicar Ingla al Línia Directa, "està molt malament i per intervenir-la ha de venir una empresa especialitzada". L'alcaldessa també ha explicat que la intervenció s'haurà de fer d'acord amb els tècnics del departament de Cultura de la Generalitat perquè el pont "és un bé protegit a nivell nacional".

Pel que fa a la passera provisional, Ingla ha explicat que "no la poden fer de qualsevol manera" perquè intueixen que no es podrà tornar a passar pel pont original. Per tant, l'estructura haurà de tenir consistència "per durar molt de temps". De moment, però, les obres hauran d'esperar. Malgrat que l'Ajuntament ho tenia tot llest per iniciar els treballs de la passera, l'Agència Catalana de l'Aigua va frenar el projecte perquè havia de fer un estudi per comprovar-ne la seguretat, ja que la futura bastida passarà per sobre de la riera i existeix un risc d'inundació.

Un pont mil·lenari

El pont de Can Vernet és el vestigi d'un aqüeducte que va ser construït al segle IV i que servia per abastar d'aigua el Monestir de Sant Cugat. Va ser declarat bé cultural d'interès nacional l'any 1979.




Mireia Ingla

Em temo que mai més es podrà travessar pel pont. Farem un gran intervenció, i obrir el pas de nou podria fer malbé l'estructura. El que sí que estic segura és que es farà la passera alternativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.