Més de 300 joves participen en la 8a edició de l'HP CodeWars

El concurs de programació, que s'ha celebrat a les instal·lacions d'HP a Sant Cugat, ha tornat al format presencial després de la pandèmia


  • Comparteix:

La 8a edició del concurs de programació HP CodeWars ha reunit més de 300 joves alumnes aquest dissabte a les instal·lacions d'HP a Sant Cugat. A la cita, que ha recuperat el format presencial després de la pandèmia, han participat més de 100 equips de 54 escoles diferents. En el torneig, de tres hores de durada, els participants han hagut de demostrar els seus coneixements a través de la programació i codificació per resoldre una sèrie de problemes. L'equip guanyador viatjarà a Houston el març de 2024 per participar en l'edició d'HP CodeWars que se celebrarà a la ciutat americana.

La competició s'emmarca en els esforços de la companyia per apropar als més joves les disciplines STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) a través de l'entreteniment i el coneixement. Des d'HP es fa especial èmfasi en potenciar el talent femení, com ha explicat el director general del Centre Internacional d'HP de Barcelona, Ramon Pastor. "Encoratgem a les noies que prenguin aquest camí tecnològic que a vegades costa de començar", ha explicat Pastor. En aquest sentit, en la cita d'enguany s'ha premiat el millor equip format íntegrament per noies, que ha rebut portàtils d'HP com a recompensa.

Tot plegat en una jornada que els participants viuen amb molta il·lusió i com una oportunitat d'aprendre més sobre el món de la programació amb la mirada posada en el seu futur professional. A la cita han fet acte de presència el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, el tinent d'alcaldia Pere Soler i la regidora d'Educació, Pilar Gorina.


Ramon Pastor

"El que volem és que el "mix" que hi ha entre nois i noies sigui millor que el que tenim. Encoratgem a les noies a que prenguin aquest camí tecnològic que a vegades costa de començar".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.