Els ciclistes exigeixen més seguretat als carrils bici de Sant Cugat

La plataforma en Defensa del Carril Bici a Sant Cugat ha reivindicat la necessitat d'una segregació física amb una acció lúdica


  • Comparteix:

Imatge de la 'Bici-Acció' / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la 'Bici-Acció' / Foto: Cugat Mèdia

La plataforma en Defensa del Carril Bici a Sant Cugat ha realitzat una 'Bici-Acció' per exigir una segregació física amb les vies urbanes de l'anella verda de la ciutat. Els membres de l'agrupació han organitzat un aplec 'divertit i reivindicatiu' on cada ciclista duia objectes com cons de tràfic, tanques o testos per senyalitzar la separació entre la zona de cotxes i bicis.

Dos dels membres del grup en Defensa del Carril Bici a Sant Cugat, que no han volgut donar els seus noms, han explicat que fa dos anys que porten denunciant aquesta situació problemàtica a l'Ajuntament. Tot i això, diuen que "ens estan posant en risc, ho saben, i no fan res".

Una desena de ciclistes han situat diversos objectes al llarg del carrer de Francesc Moragas i han anat circulant de dalt a baix del carril. Mentre portaven a terme l'acció, altres persones amb bicicleta s'han afegit i han pedalejat per aquesta zona.

Des de la plataforma denuncien que "les motos utilitzen els carrils bici com tram d'acceleració i per avançar als cotxes". Durant la 'Bici-Acció', un motorista veient que no tenia espai per avançar, ha esbotzat amb una puntada de peu un dels cons situats a la línia que hauria de segregar els dos espais.

Finalment, la darrera acció s'ha mogut a l'avinguda de Rius i Taulet, on aprofitant que una furgoneta s'havia estacionat en mig del carril bici, els ciclistes que protestaven han situat cons envaint part de la calçada. Això, ha provocat que els vehicles que passaven haguessin de minorar la marxa, però sense cap incident.










Membre de la plataforma

Ens estan posant en risc, des de l'Ajuntament ho saben, fa dos anys que portem denunciant-ho i no ens fan cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.