La parròquia de Sant Pere d'Octavià, preparada per celebrar la Setmana Santa a partir de diumenge

Diumenge de Rams és l'inici de la festivitat que a Sant Cugat aglutina més de 4.000 persones a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Emili Marlés, a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Emili Marlés, a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els actes religiosos de Setmana Santa arrenquen aquest diumenge 2 d'abril amb la celebració del Diumenge de Rams, l'acte popular de benedicció de les palmes i els palmons. Aquesta cita multitudinària a la ciutat, que compta amb la participació de més de 4.000 persones, se celebrarà a les 12 h a la plaça d'Octavià. La parròquia de Sant Pere també celebrarà el Via Crucis de Divendres Sant i oferirà una quinzena de misses durant aquests dies, entre d'altres.

ESCOLTA-HO

La Setmana Santa és el moment més important del calendari cristià. Es commemora la darrera setmana de vida de Jesús a la terra i en les celebracions es fa el memorial de la seva Passió, la seva Mort i la seva Resurrecció. Abans d'entrar en la Setmana Santa, que oficialment és el Diumenge de Rams (aquest diumenge 2 d'abril), se celebra també el Sagrament del perdó, el divendres 31 de març a les 20.30 h.

La Setmana Santa es tanca el Diumenge de Resurrecció (9 d'abril), quan se celebra la resurrecció de Jesucrist.

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Emili Marlés, ha explicat que el dia més espectacular de les celebracions és el Diumenge de Rams quan apleguen més de 4.000 feligresos davant el Monestir i es beneeixen les palmes i els palmons amb més de 5.000 litres d'aigua.

Per Setmana Santa molts santcugatencs aprofiten per marxar fora la ciutat aprofitant les vacances escolars. Tot i això, mossèn Emili Marlés explica que "també hi ha molta gent que es queda perquè els agrada molt els oficis de la parròquia". "Els cuidem molt. Fa setmanes que ho estem preparant perquè surti tot bé perquè volem que sigui una celebració molt important per als cristians. És la setmana més important de tot l'any", ha afegit Marlés durant el programa 'Entitats' de Ràdio Sant Cugat.

Horaris de les celebracions


2 d'abril Diumenge de Rams
- Misses habituals de cada diumenge: 9 h, 11 h, 12 h, 13:15 h, 19 h i 20:30 h. A totes les misses es farà la benedicció dels rams, dins de l'església o a la llotgeta
- La benedicció popular de les 12h es farà a la plaça de Sant Pere d'Octavià i els qui ho desitgin, després, podran celebrar la missa de rams a l'església

6 d'abril Dijous Sant
- 9 h Ofici de Lectures i Laudes
- 20 h Missa de la Cena del Senyor
- 21 h Vetlla de Pregària

7 d'abril Divendres Sant
- 9:30 h Via Crucis pels carrers de Sant Cugat
- 12 h Passió per als infants
- 17 h Ofici de Divendres Sant

8 d'abril Dissabte Sant
- 9 h Ofici de Lectura i Laudes
- 21 h Vetlla Pasqual

9 d'abril Diumenge de Pasqua de Resurrecció
Misses com cada diumenge: 9 h, 11 h, 12 h, 13:15 h, 19 h i les 20:30 h

10 d'abril Dilluns de Pasqua de Resurrecció
Misses: 9h i 20 h


Emili Marlés

També hi ha molta gent que es queda perquè els agrada molt els oficis de la parròquia. Els cuidem molt. Fa setmanes que ho estem preparant perquè surti tot bé perquè volem que sigui una celebració molt important per als cristians. És la setmana més important de tot l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.