Vuit rucs per evitar incendis a Valldoreix

Animals de la masia de Can Domènech ajudaran a mantenir nets els boscos de la vila en un tancat de cinc hectàrees


  • Comparteix:

Imatge de dos rucs del ramat de Can Domènech / Foto: EMD Valldoreix

Imatge de dos rucs del ramat de Can Domènech / Foto: EMD Valldoreix

Vuit rucs del ramat de la masia de Can Domènech ajudaran a mantenir net el sotabosc de les zones boscoses perimetrals i interiors de Valldoreix per reduir al màxim el risc d'incendi a la vila durant els mesos de més calor. Es tracta d'una iniciativa conjunta entre l'EMD de Valldoreix i el propietari de la finca de Can Domènech, Paul Domènech. La idea consisteix a crear un tancat de cinc hectàrees a la franja de protecció perimetral contra incendis, ubicada entre el camí de la Salut i el barri del Monmany. La primera fase del projecte serà en aquest espai on els ases pasturaran durant tres o quatre mesos amb la intenció de reduir el material combustible del sotabosc i contribuir a la recuperació d'espais oberts.


RECUPERA EL VÍDEO SOBRE LA PROVA PILOT QUE ES VA FER EL JULIOL DE 2022

El que es busca amb aquests animals és millorar la biodiversitat i prevenir un gran incendi forestal a la serra de Collserola, ja que els rucs s'adapten perfectament als objectius a un baix cost i amb resultats òptims, ha explicat el propietari. Paul Domènech ha afegit que els rucs no necessiten "una qualitat de farratge tan alta com altres tipus de ramats, i per això s'adapten perfectament a les tasques de silvopastura a Collserola". La vocal de l'EMD Susana Herrada ha mostrat "tot el suport" de l'administració valldoreixenca a les iniciatives de la pagesia per recuperar el mosaic agroforestal de Collserola i ajudar a evitar els grans incendis forestals.

Susana Herrada (EMD) i Paul Domènech, propietari de Can Domènech

Susana Herrada (EMD) i Paul Domènech, propietari de Can Domènech / Foto: EMD Valldoreix

L'EMD de Valldoreix també ha explicat que finançarà una part del projecte i engegarà una campanya perquè la ciutadania, el teixit empresarial i el comercial de la vila puguin donar suport a la iniciativa a través de l'apadrinament dels rucs. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar la implicació i la participació de la ciutadania, contribuir a la tasca de preservació de l'entorn natural i de prevenció d'incendis forestals.


Paul Domenech

Una qualitat de farratge tan alta com altres tipus de ramats, i per això s'adapten perfectament a les tasques de silvopastura a Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.