Comença el judici per una violació a una menor al gimnàs Eurofitness

El jutge, a petició de la Fiscalia, ha rebutjat que l'Ajuntament es presenti al judici com a acusació popular


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'entrada al gimnàs municipal de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'entrada al gimnàs municipal de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El judici contra un extreballador del gimnàs municipal de la Rambla del Celler acusat de violar una menor d'edat tindrà lloc aquest dimecres i dijous a l'Audiència Provincial. La Fiscalia demana 18 anys de presó contra ell, per un delicte d'agressió sexual (sis anys de presó) i per un delicte d'agressió sexual amb penetració (12 anys de presó) a una noia de 16 anys d'edat. L'Ajuntament havia intentat personar-se com a acusació popular, però, segons fonts municipals, el jutge ho ha denegat a instància de la Fiscalia, que no considera la institució municipal com 'un agent competent' d'acord amb el tipus de delicte que es jutja.

L'home era treballador de l'equipament, gestionat pel Col·lectiu Fitness SLU (Eurofitness), on es denuncia que van tenir lloc les dues agressions, durant la primavera de 2021. Llavors, l'acusat tenia 33 anys i la víctima en tenia 16. La noia va denunciar els fets i els Mossos d'Esquadra van detenir el treballador el 22 d'abril de 2021; des de llavors, es troba en presó provisional.

A banda de les penes de presó, el ministeri fiscal demana 10 anys de llibertat vigilada per cadascun dels delictes que atribueix a l'acusat. A banda, demana que se li prohibeixi acostar-se a la víctima, així com comunicar-se amb ella "per qualsevol mitjà".

La Fiscalia també implica l'empresa gestora de l'equipament municipal, Col·lectiu Fitness SLU, com a responsable civil subsidiari. L'escrit de fiscalia reclama a l'acusat i la companyia el pagament d'una indemnització de 10.000 euros a la víctima.

Acusació popular denegada

Quan es va donar a conèixer aquest cas, la llavors tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, va manifestar la intenció de l'Ajuntament de presentar-se al judici com a acusació popular. Segons fonts municipals consultades per Cugat Mèdia, el govern va presentar l'escrit al jutjat per fer aquest pas, però el jutge, a instància de la Fiscalia, ho ha rebutjat. Davant d'aquesta situació, i després de dos recursos, s'ha denegat aquesta personació perquè no es considera que l'Ajuntament sigui "un agent competent" quant al delicte que se sotmet a judici.

Malgrat la negativa, "l'Ajuntament continua posant-se a disposició de l'afectada, la família i el seu entorn".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.