Creu Roja Sant Cugat, 100 anys sent 'un far d'esperança en un món de foscor'

L'entitat ha celebrat aquest divendres el seu centenari en una trobada al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix ja és una entitat centenària i ho fa consolidada i acompanyada pel suport de més de 5.000 socis. Són 100 anys durant els quals l'entitat ha donat resposta a 'innombrables emergències i crisis', així com ajudant aquells que més ho han necessitat, amb el 'sacrifici' i 'amor' dels voluntaris. Ha estat 'un far d'esperança en un món de foscor', en paraules del president local de l'associació, Lluís Carreras, que ho ha dit durant l'acte de celebració de l'aniversari, que ha tingut lloc aquest divendres al Teatre-Auditori. Hi han assistits socis i voluntaris i representants de la vida social i política de la ciutat.


MIRA AQUÍ EL DOCUMENTAL DE CUGAT MÈDIA SOBRE EL CENTENARI DE LA CREU ROJA

La història de l'entitat va començar a Sant Cugat fa un segle, però globalment, ja fa 160 anys. El president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet, creu que "no és casualitat" aquesta trajectòria, refermada amb "compromís i solidaritat". L'entitat va néixer com a resposta als horrors de la guerra; avui, encara continua prestant suport en els més de 60 conflictes actius que hi ha al món. Per a Quitet, "els voluntaris són el veritable tresor" de la Creu Roja. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha subratllat que "en els moments difícils és quan aflora el millor de nosaltres, però des de la Creu Roja sempre hi són".

Amb motiu del centenari, Cugat Mèdia ha elaborat un documental que recorda aquest centenari, amb imatges dels inicis i de l'evolució de l'entitat, així com amb testimonis del voluntariat. A més, s'ha publicat 'La cara de la Creu Roja", un conte escrit per Rogeli Pedró i il·lustrat per Sandra Bea que explica la història de la delegació local de l'associació. A més, Cugat Mèdia ha elaborat un documental que recorda aquest centenari.

De fet, l'entitat ha reconegut les entitats i personalitats que han col·laborat amb el centenari amb un reconeixement en forma d'estatueta.



L'acte d'aniversari, presentat per la periodista de Cugat Mèdia Carme Reverte, ha comptat també amb l'actuació del quartet de corda de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat.


Lluís Carreras

Creu Roja ha estat un far d'esperança per aquest món de foscor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.