Un espai de Sant Cugat servirà per recordar el llegat d'Arcadi Oliveres

Així ho determina una moció institucional que s'ha presentat aquest dilluns al ple municipal d'abril


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'Arcadi Oliveres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'Arcadi Oliveres / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat dedicarà un espai al record i al llegat d'Arcadi Oliveres. Així s'ha anunciat en el ple municipal d'abril mitjançant una moció institucional proposada originalment per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). El cofundador i president de la Unipau i fill predilecte de la ciutat va morir el 6 d'abril de 2021, deixant un llegat marcat pel seu compromís polític amb el pacifisme, el desarmament, l'anticapitalisme, els drets civils i laborals, l'ecologisme i l'antifeixisme.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ INSTITUCIONAL

L'actual presidenta de la Unipau, Neus Sotomayor, ha estat l'encarregada de llegir la moció institucional, un text en el qual s'ha destacat el paper d'Oliveres com a "referent dels moviments socials del país", així com el seu caràcter "proper i afable" i la seva capacitat de "predicar amb l'exemple".


Neus Sotomayor

L'Arcadi era, i encara ho és en el seu llegat, una ment que ens ha ajudat a construir l'alternativa i a teixir aliances per un món més just. Però també va ser una persona propera i afable, sempre disposada a anar arreu del territori per compartir les seves idees, defensora de les oprimides, i punyent contra les opressores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.