La Fundació Carreras inicia els tràmits per desallotjar la casa ocupada del carrer de la Plana de l'Hospital

El veïnat ha iniciat en paral·lel una recollida de signatures per pressionar l'Ajuntament perquè doni alguna solució


Temes relacionats

Els Mossos identifiquen vuit persones implicades en una baralla (25/abr/23)


  • Comparteix:

Part posterior de la casa ocupada al carrer Indústria / Foto: Cugat Mèdia

Part posterior de la casa ocupada al carrer Indústria / Foto: Cugat Mèdia

El número 16 del carrer de la Plana de l'Hospital està ocupat des de fa un any, però darrerament les molèsties als veïns s'han incrementat. El darrer episodi va ser una baralla al carrer Indústria amb vuit persones implicades. Per aquest motiu els veïns han començat a recollir signatures per demanar a l'Ajuntament que els ajudi perquè el veïnat n'està fart. L'immoble és propietat de la Fundació Josep Carreras, que la va rebre com a herència del seu anterior propietari, que va morir el febrer de 2021. Aquesta fundació que es dedica a la recerca de la leucèmia ha explicat a Cugat Mèdia tot el procés judicial per al desallotjament, que ara està pendent d'audiència prèvia per part del jutge. Encara no saben què faran amb la casa quan la recuperin, però que qualsevol benefici que en treguin el dedicaran a la investigació.

Aquest mitjà també ha parlat amb veïns i comerciants de la zona, que han explicat que estan vivint la situació amb angoixa, però cap s'ha volgut identificar per por a represàlies. El veïnat "fart d'haver de viure cada dia amb amenaces i robatoris" i afegeix que "la recollida s'està fent per fer una mica de pressió a l'Ajuntament perquè doni alguna solució". De fet, el candidat de Junts a l'alcaldia, Josep Maria Vallès, a través de Twitter s'ha compromès a dur aquestes signatures al ple municipal del proper 10 de maig.

Els veïns consultats qualifiquen les persones que ocupen la casa, que té entrar per Plana de l'Hospital i sortida per Indústria, de "perilloses" i que ja tenen "diverses denúncies policials". El veïnat ja s'ha posat en contacte amb el propietari de l'immoble per valorar com s'estan portant els tràmits per desocupar-los: "Aquesta feina l'hauria d'haver fet l'alcaldessa, però l'hem hagut de fer comerciants i veïns. Estem aprofitant les eleccions perquè la gent es mogui i poder fer ressò a tota la ciutat", afirmen.

La Fundació Josep Carreras

El propietari de la casa és la Fundació que va crear el tenor Josep Carreras un cop va superar una leucèmia per ajudar en la investigació d'aquest tipus de càncer. El seu gerent, Antoni Garcia, ha confirmat a Cugat Mèdia que ja fa temps van iniciar els tràmits per desocupar l'immoble, però que tot va molt lent.

Garcia ha explicat tot el periple que han passat des que van rebre la casa en llegat. I és que la Fundació no ha constat com propietària de l'immoble fins que l'hereva universal, una dona que viu just al davant, no va acceptar i liquidar l'herència. Per tant, van tardar a estar autoritzats per iniciar el procés de desallotjament. Tot i així, abans van intentar parlar amb els ocupants per solucionar el problema sense jutges, però no va funcionar.

El gerent de la Fundació lamenta molt les molèsties que estan patint el veïnat i els comerços de la zona, i confirma que estan a sobre del cas, el més greu que els ha passat mai amb una herència, per solucionar-lo el més aviat possible.

Pel que fa al futur de la casa, "fins que no puguem entrar i verificar l'estat de la casa" no decidiran què en faran. Decideixin el que decideixin, que sí que assegura Garcia és que els beneficis es destinaran a la investigació de la leucèmia.


Antoni Garcia

D'una manera o altre, qualsevol llegat que tenim, estigui com estigui, el destí final sempre és la nostra missió, que és finançar la recerca. El rendiment que es pugui treure de qualsevol herència és la recerca, 100%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.