El tabac i els seus efectes nocius centren la 23a. Diada Pneumològica celebrada a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'exposició es podia veure dins d'un inflable amb forma de cigarreta gegant

L'exposició es podia veure dins d'un inflable amb forma de cigarreta gegant

El tabaquisme està creixent entre les dones i els joves i, per això s'ha de tenir una especial cura i prevenció per aquests col·lectius. Aquest és una de les qüestions que s'han tractat a la 23ena Diada de la Societat Catalana de Pneumolgia, que han celebrat aquest cap de setmana uns 400 experts del país al Teatre Auditori.

Paral·lelament, i durant tot aquest dissabte, una carpa gegant amb forma de cigarreta, instal·lada a la plaça d'Octavià, ha explicat els efectes nocius del tabac sobre la salut. L'exposició, organitzada per la Fundació Respira, explica els òrgans del cos humà més sensibles a l'acció del tabac i les malalties més freqüents que provoca el tabaquisme, com el càncer de pulmó i altres afectacions respiratòries. Segons el coordinador de la mostra, el doctor Joan Roig, la mostra volia sensibilitzar, d'una forma molt didàctica, dos col·lectius especialment vulnerables pel tabaquisme: les dones i els joves.

Joan Roig

Mentre el tabaquisme disminueix entre els homes, està creixent a la població femenina. I els joves són especialment vulnerables a la publicitat del tabac.


L'alcalde Lluís Recoder ha inaugurat aquesta exposició itinerant, desitjant que contribueixi a fomentar hàbits saludables. Recoder també ha anunciat que l'ajuntament ampliarà la campanya "Ajuntament sense fum" cap els mercats municipals i altres espais públics.

Lluís Recoder

Els mercats municipals seran el següent pas, i l'objectiu seria treure el tabac de tots els espais públics


Els organitzadors de la Diada Pneumològica han remarcat la importància de la lluita contra el tabaquisme com a principal causa de les malalties pneumològiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.