De Volpelleres al polígon de Can Sant Joan, un esport de risc per als ciclistes

Uns 35 treballadors d'HP fan una pedalada reivindicativa per demanar ja la construcció del pont per a vianants i ciclistes sobre l'AP7 promès fa anys


  • Comparteix:

Uns 35 ciclistes han anat de Volpelleres al polígon de Can Sant Joan amb bicicleta per demostrar la perillositat de les dues rotondes / Foto: cedida

Uns 35 ciclistes han anat de Volpelleres al polígon de Can Sant Joan amb bicicleta per demostrar la perillositat de les dues rotondes / Foto: cedida

Anar del barri de Volpelleres fins al polígon de Can Sant Joan amb bicicleta és un esport de risc. Per aquest motiu uns 35 ciclistes que treballen a HP i viuen a Sant Cugat, i en especial en aquest barri tan proper del seu centre de treball a l'altra banda de l'autopista han fet una pedalada de protesta. Aquest divendres, han tornat a demanar que es construeixi el pont per a ciclistes i vianants sobre l'AP7 que fa tants anys que reclamen. Consideren que actualment, per anar d'aquest barri de Sant Cugat fins a les empreses de l'altra banda, hi ha dues rotondes molt perilloses.

Samuel Navarro, portaveu del grup Bike to Work, format per un centenar de treballadors d'HP que van a treballar amb bicicleta, considera que, si es fa aquest pont, canviarà radicalment la mobilitat d'aquesta zona: "Cada cop hi ha més gent que viu a Volpelleres i treballa a Can Sant Joan que amb cinc minuts en bici estarien a la feina i han d'agafar el cotxe perquè aquestes rotondes són impossibles de passar".

El projecte per construir aquest pont ja fa anys que està definit, i l'última informació publicada deia que les obres es licitarien l'estiu de 2023, a principis de 2024 podrien començar, i estaria acabat a finals del mateix any.

L'AMB va explicar a Cugat Mèdia l'abril del 2022 quin era l'estat en aquell moment del projecte d'aquest pont sobre l'AP7, que va començar com una obra municipal, però que posteriorment es va incorporar al Pla de Sostenibilitat Ambiental que l'AMB va aprovar a finals del 2020 per finançar els projectes amb mirada mediambiental, que comptava amb 110 milions d'euros. El pont de l'AP7 de Sant Cugat en costarà exactament 2.451.384.




Samuel Navarro

Cada cop hi ha més gent que viu a Volpelleres i treballa a Can Sant Joan que amb 5 minuts en bici estarien a la feina i han d'agafar el cotxe perquè aquestes rotondes són impossibles de passar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.