El 75% del jovent de Sant Cugat és feminista, però el Consell de Joves no es conforma

El Consell de Joves 12-17 ha impulsat accions contra les discriminacions i discursos d'odi


  • Comparteix:

Foto de família dels membres del consell de joves / Foto: Cugat Mèdia

Foto de família dels membres del consell de joves / Foto: Cugat Mèdia

La meitat del jovent de Sant Cugat diu estar a favor de la igualtat i un 25% es declara feminista; un 13%, però, s'identifica com a antifeminista. Són dades d'una enquesta realitzada pel Consell de Joves 12-17 als centres educatius de la ciutat per fer una diagnosi quant a les discriminacions i discursos d'odi. Amb aquest estudi, que l'òrgan participatiu ha fet amb la col·laboració de la cooperativa Fil a l'Agulla, també s'extreu que existeixen casos de racisme als entorns educatius. Davant d'aquesta situació, el Consell de Joves ha engegat accions com campanyes contra el racisme, en favor del feminisme i dels drets LGTBI i de normalització dels cossos no normatius.

Tot plegat ho han exposat aquest dilluns a la sessió de cloenda del curs 2022-2023. El membre del Consell de Joves Joan Gimeno ha posat en valor la reorganització que es va posar en marxa el curs passat, quan aquest espai va passar de representar el jovent de 13 a 16 a ser l'espai de participació de les persones que tenen entre 12 i 17 anys, un espectre que recull l'estudiantat d'ESO i Batxillerat. Els canvis en el funcionament també van comportar que els mandats dels consellers passaven a durar dos anys, cosa que facilita donar continuïtat als projectes.

Així, durant aquest temps, s'han engegat projectes per reivindicar la sobirania alimentària, s'han organitzat activitats a la Festa Major, s'ha decidit una part dels pressupostos participatius i s'ha fet una anàlisi coeducativa de la ciutat, posant el focus en els moviments socials i la no-violència. L'organització d'activitats com un torneig de globus o un pòdcast en directe (del qual ha sorgit un programa a Ràdio Sant Cugat) són altres de les propostes destacades per aquest espai participatiu.

L'àrea de Joventut de l'Ajuntament ha estat capitanejada aquest mandat per dos regidors: Alba Gordó (ERC-MES) i Oriol Sánchez (CUP-PC), que ha reivindicat el Consell de Joves com a un "interlocutor vàlid" per a l'Ajuntament i ha lloat la capacitat per impulsar "temes d'interès" per als seus membres i representats.


Pedro Cerdán

Vam corroborar que hi ha discriminació. També que el 50% està a favor de la igualtat, el 25% a favor del feminisme i un 13% antifeminista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.