Més de 650 alumnes de centres de Sant Cugat s'examinen a la selectivitat

Les proves s'allarguen fins divendres, i el resultat se sabrà el 22 de juny


  • Comparteix:

Una aula durant la selectivitat del 2022 / Foto: ACN (María Belmez)

Una aula durant la selectivitat del 2022 / Foto: ACN (María Belmez)

Més de 650 alumnes de centres de Sant Cugat es presenten enguany a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que han començat aquest dimecres i s'allarguen fins divendres. L'Institut Angeleta Ferrer i Sensat torna a ser un any més el centre que més alumnes presenta a aquesta convocatòria de juny a les PAU, amb 89 alumnes. El segueixen el Viaró Global School (74), l'Europa Internacional School (72), l'Institut Arnau Cadell i el Col·legi La Farga (70), el Col·legi El Pinar de Nuestra Señora (56), l'Institut Joaquim Pla i Farreras (52), el Col·legi Pureza de Maria (45), l'Institut Leonardo da Vinci (43), l'Àgora Sant Cugat International School (41), l'Institut del Centre d'Alt Rendiment (28), el Liceu Politècnic (18) i el Col·legi Creanova (10). Pel que fa al resultat de les proves, es podrà consultar a partir del 29 de juny.


Estructura de les PAU

Les proves es divideixen en dues fases: la fase general -obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens- i la fase específica -voluntària i que serveix per pujar nota-. En la fase general, els alumnes s'examinen en quatre matèries comunes (Història, Català, Castellà i Llengua Estrangera), i, una matèria a escollir entre les matèries comunes d'opció del batxillerat, que poden ser Llatí, Fonaments de les Arts o una de les dues assignatures de matemàtiques.

En la fase específica, els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat que trien entre 22 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcula la nota d'admissió, que pot arribar fins als 14 punts.

La nova selectivitat, a partir de 2024

El govern espanyol va decidir paralitzar l'aprovació del decret que regula la nova Selectivitat que, finalment, començarà a aplicar-se a partir de 2024. Segons ha informat l'ACN, fonts de l'executiu espanyol han explicat que es pren la decisió "per responsabilitat" davant la convocatòria d'eleccions anticipades el 23 de juliol. La iniciativa havia de passar pel Consell de Ministres, però es retardarà fins que passin els comicis i hi hagi un nou executiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.