La reobertura del nou carrer d'Anselm Clavé topa amb una canonada de fa 70 anys d'Aigües Sabadell

Segons la companyia sabadellenca, aquest dimecres es farà l'última prova per saber si la nova canonada aguanta la pressió


  • Comparteix:

El tram d'Anselm Clavé on s'està treballant amb la canonada / Foto: Cugat Mèdia

El tram d'Anselm Clavé on s'està treballant amb la canonada / Foto: Cugat Mèdia

Les obres de vianantització del carrer d'Anselm Clavé s'han topat amb un imprevist: una canonada d'Aigües Sabadell amb més de 70 anys d'història. Aprofitant els treballs de l'Ajuntament, la companyia sabadellenca ha aprofitat per canviar-la per una de més moderna. Des d'Aigües Sabadell han explicat a Cugat Mèdia que, a causa de la compactació del terreny, la nova conducció ha provocat una fuita inesperada. Aquest dimecres es farà una prova definitiva que, si surt bé, permetrà tapar la via i enllestir la vianantització, que podria estar enllestida en el termini establert inicialment, que acaba a mitjans de juliol.

La canonada original era de 500 mil·límetres de diàmetre. Aprofitant les obres d'Anselm Clavé, es va decidir buidar-la i canviar-la per una de més de petita, de 300 mil·límetres, i de material polietilè, que és més modern. És arran d'aquest canvi que s'ha produït la fuita.

La canonada és una conducció històrica d'Aigües Sabadell: va des del dipòsit d'aigua de Sant Pere Martir (a Collserola) fins a Bellaterra, on la gestió també la fa la companyia sabadellenca. El dipòsit d'on ve l'aigua és propietat d'Aigües de Barcelona i fa 70 anys van arribar a un acord amb Sabadell, que no tenia prou recursos hídrics.

Així, la canonada es va construir amb la lògica pròpia d'una altra època, ja que ara aquest tipus d'infraestructures es fan perquè formin part d'una xarxa. Durant molts anys, aquesta conducció ha estat una de les més importants per a la cocapital vallesana. I ara, malgrat que Sabadell forma part del sistema Aigües Ter-Llobregat, s'ha mantingut per tenir seguretat en el subministrament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.