Aquest és el programa de la Festa Major de Sant Cugat 2023

La festa grossa arriba amb 170 activitats i enguany incorpora un servei de bus nocturn gratuït cap als barris


  • Comparteix:

La Festa Major de Sant Cugat omplirà de gresca la ciutat amb 170 activitats repartides arreu del municipi del 28 de juny al 2 de juliol. Enguany, i sota el lema 'Ho petem a la Festa Major', la celebració tindrà com a novetat un servei de bus nocturn gratuït cap als barris amb l'objectiu d'oferir una mobilitat més segura. Música en directe, propostes escèniques i de cultura popular i activitats esportives vertebraran la festa, que es repartirà en 13 espais al centre de la ciutat. Un total de 82 entitats col·laboren en l'organització dels actes o en la gestió dels diversos espais.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA DE FESTA MAJOR 2023

La Festa Major porta enguany Els Catarres, Roba Estesa i Figa Flawas com a caps de cartell musicals. Els concerts tindran lloc a l'Espai Jove, que canvia d'ubicació i es trasllada al parc de Can Vernet, i a l'Espai d'Arrel, a la plaça d'Octavià. La tinenta d'alcaldia de Cultura en funcions, Esther Madrona, ha destacat que enguany la festa serà "molt més propera" i que recuperarà "una mida molt més real".

El pregó, que anirà a càrrec de la Taula de Salut Mental, tindrà lloc a l'ajuntament el 28 de juny a les 20h i tindrà l'objectiu de trencar l'estigma social al voltant de la salut mental.

La Festa Major d'enguany reubica espais com el Concurs d'Arrossos, el Parc Jove i la Festa Major Alternativa, que passaran a la zona del parc de Can Vernet. Per altra banda, el Jazz es trasllada a la plaça de can Quitèria, la Taverna a la plaça de Barcelona i l'Espai d'Arreu a la plaça de Magí Bartralot. Després de quatre anys torna la caseta del Centro Popular Andaluz i s'estrenarà un nou espai per a la dansa, a les pistes del Parc Central.

Com ja és habitual, tota la informació de la gresca estarà recollida en una aplicació per a mòbils, disponible tant per a Android com iOs.

Els espais de la festa grossa d'enguany

Els espais de la festa grossa d'enguany / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Una de les principals novetats d'enguany és la posada en marxa d'un servei gratuït de bus nocturn que unirà el centre de la ciutat amb els barris. Els horaris del servei s'adaptaran al programa de la Festa Major, amb una última expedició 30 minuts després de la finalització dels concerts. Dimecres i dijous, l'última sortida des del centre serà a les 3.00h; divendres i dissabte, a les 4.30h; i diumenge, a les 23.30h. Les línies amb aquest servei seran la L1, la L2B, la L7B i la L3.

Per altra banda, com és habitual, els FGC funcionaran de manera ininterrompuda durant tota la nit dels dies 29 i 30 de juny i l'1 de juliol, amb un tren cada hora i sentit de la línia S1. També funcionarà el bus llançadora 'Park and Ride' de manera gratuïta amb el seu horari habitual.

Mes novetats

Cugat Mèdia organitza una nit de festa per posar el punt final a 12 mesos d'actes del 40è aniversari del mitjà. La 'Festassa' està inclosa en la programació de la Festa Major i tindrà lloc divendres 30 de juny a la plaça de Barcelona.

A causa de la situació d'excepcionalitat per la sequera, la Festa Major no comptarà amb activitats recreatives amb aigua. Per altra banda, s'instal·laran fonts en diversos punts de la ciutat per tal de facilitar la hidratació de la ciutadania.

Enguany, la festa grossa farà una aposta per la inclusivitat. S'ampliaran els horaris sense soroll i llums intenses a la fira d'atraccions per facilitar l'accessibilitat de tots els col·lectius amb necessitats especials (tots els dies de 18 a 20 h).

El programa també incorpora pictogrames per assenyalar aspectes concrets d'accessibilitat dels actes a nivell de soroll, massificació i volum. El Racó Infantil disposarà d'un nou espai, 'El racó del silenci', per a infants amb dificultats o sensibilitats especials.

Pel que fa a la cultura popular, la trobada gegantera comptarà amb la participació del Normag, una figura inclusiva dissenyada especialment perquè la seva colla gegantera, formada per una vintena de persones amb diversitat funcional, la puguin portar arreu de Catalunya.




Esther Madrona

Aquest any gaudirem d'una Festa Major molt més propera, amb una mida molt més real.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.