El veïnat de Coll Favà reclama entorns escolars més segurs i pacificats

Infants i familiars santcugatencs han tallat el passeig de Francesc Macià per acabar amb "els sorolls i el fum"


  • Comparteix:

Els protagonistes de la 'Revolta Escolar' han demanat la pacificació dels entorns de les escoles / Foto: Cedida

Els protagonistes de la 'Revolta Escolar' han demanat la pacificació dels entorns de les escoles / Foto: Cedida

El veïnat de Coll Favà crida 'no a la contaminació' i reclama un entorn escolar més segur i pacificat. Una trentena de persones, entre infants i familiars, s'ha sumat aquest divendres a la Revolta Escolar i, a la sortida de classe, han tallat el trànsit ocupant els passos de vianant, a la cruïlla entre Francesc Macià i Josep Carner. Una acció que ha durat prop d'una hora on els participants han reclamat aturar la contaminació acústica i atmosfèrica que provoquen els cotxes i adaptar, encara més, la ciutat a l'ús de la bicicleta.

Els infants, de fet, han sigut els protagonistes d'aquesta protesta. Acompanyats dels seus familiars, desenes de criatures han pujat a la bicicleta per demanar reduir el fum i el soroll al voltant de les seves escoles i que, a paraules de l'organització, "empitjoren molt la qualitat de vida de tots els veïns de la zona". Així ho ha explicat una de les veïnes i membres de l'organització, Maite Lorenzo, que ha afegit que aquesta protesta és "un factor educatiu", tant per als infants com per a les famílies, per "intentar posar fi a la situació que envolta el passeig de Francesc Macià".

En aquesta mateixa línia, Lorenzo ha recordat que fa anys que fan propostes, com ara la de facilitar l'estacionament a la "desèrtica" Renfe de Sant Cugat. Malgrat això, la veïna de Coll Favà ha lamentat la falta de "solucions davant l'augment de població que està patint Sant Cugat".


Maite Lorenzo

Demanen que es facin canvis que millorin la situació del barri. La contaminació acústica també és quelcom que ens afecta molt. Sant Cugat està deixant de ser un poble i això no pot ser.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.