Hora Bruixa celebra la primera dècada de vida amb el mateix esperit reivindicatiu de sempre

El col·lectiu feminista ha commemorat l'efemèride amb una jornada plena d'activitats per a tots els santcugatencs


  • Comparteix:

El col·lectiu feminista 'Hora Bruixa' ha penjat diferents fotografies que fan un repàs del qual ha estat deu anys d'història per a l'entitat / Foto: Cugat Mèdia

El col·lectiu feminista 'Hora Bruixa' ha penjat diferents fotografies que fan un repàs del qual ha estat deu anys d'història per a l'entitat / Foto: Cugat Mèdia

Hora Bruixa celebra el seu desè aniversari amb una jornada plena d'activitats i xerrades. El col·lectiu de dones feministes i revolucionàries de Sant Cugat han plasmat la dècada de reivindicacions socials amb un mural de fotografies, on apareixien moments claus de la dècada del col·lectiu. A més, des de l'entitat, han explicat que 'en aquests anys hem aconseguit que se'ns escolti, tot i que, a l'inici, la gent i molts moviments socials de la ciutat, no ens acceptessin'. A banda de ponències, activitats i concerts, la jornada ha comptat amb un mercadet ple de paradetes de diferents associacions de la ciutat. La plaça d'en Coll ha estat l'epicentre de la commemoració i ha aplegat a molts santcugatencs.

La membre d'Hora Bruixa, Carlota de Sojo, ha explicat que els deu anys "han estat de molt aprenentatge, i, malgrat no sempre haver estat fàcil, com a feministes ho hem tirat endavant". Per altra banda, sobre la jornada, de Sojo ha explicat que des del col·lectiu "estan molt contentes per la rebuda i la participació".

Dins del programari d'activitats, hi ha destacat la xerrada sobre 'Bruixes d'ahir, bruixes d'avui', on tan ponents com el mig centenar d'assistents han posat sobre la taula diferents temes, com la situació de la dona en el context social actual, o les persecucions medievals a dones que eren considerades bruixes pel fet de ser líders socials o disposar de coneixements no permesos a l'època.

Una de les ponents, la historiadora santcugatenca, Berta Amador, ha reflexionat sobre aquesta cacera que "al llarg de tres segles es cremaven i penjaves a dones per motius polítics i socials". Com el terme bruixa va arrelar tant en la societat, Amador, ha afirmat que avui dia, es continua utilitzant aquest terme com a insult. "Cada vegada que una dona no encaixa en el model establert per la societat, és molt fàcil que la gent la titlli com a bruixa", ha afirmat la historiadora.

Al llarg de la jornada commemorativa del col·lectiu feminista, diferents concerts han donat el toc més festiu a la celebració. Els concerts de Calcetes Tradis o PD Antígona han marcat el toc festiu en el dia d'aniversari d'Hora bruixa.








Carlota de Sojo

Els deu anys han estat de molt aprenentatge, i, malgrat no sempre haver estat fàcil, com a feministes ho hem tirat endavant

Berta Amador

Cada vegada que una dona no encaixa en el model establert per la societat, és molt fàcil que la gent la titlli com a bruixa



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.