Sant Cugat té 4.500 persones que consumeixen el doble d'aigua que la mitjana de l'AMB

Segons un estudi de l'Àrea Metropolitana, el 4,78% dels santcugatencs gasta més de 200 litres diaris, la ciutat amb el percentatge més alt


  • Comparteix:

La mitjana de consum d'aigua de Sant Cugat és de 130 litres diaris per persona / Foto: Cugat Mèdia

La mitjana de consum d'aigua de Sant Cugat és de 130 litres diaris per persona / Foto: Cugat Mèdia

Un estudi elaborat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha permès detectar que Sant Cugat és, avui dia, la ciutat amb el percentatge més alt de grans consumidors d'aigua. Tot i que el municipi santcugatenc està per sota del límit de consum d'aigua permès per la Generalitat de Catalunya (230 litres diaris per persona), l'informe presentat aquest dimecres destaca que més de 4.500 habitats (4,78%) gasta més de 200 litres diaris, el doble que la mitjana dels 36 municipis de l'AMB, sent així la ciutat amb el percentatge més alt.

De fet, segons l'AMB, hi ha més de 25.000 llars (amb entre un i tres habitants) que superen els 600 litres diaris. Per aquest motiu, des de l'entitat metropolitana s'estima que en aquestes llars hi ha grans consumidors d'aigua amb més de 200 litres per persona i dia. D'aquestes més de 25.000 llars, gairebé 13.000 són a Barcelona, amb un 22% dels quals concentrats a Sarrià-Sant Gervasi.

En altres paraules, la mitjana de consum d'aigua de Sant Cugat és de 130 litres diaris per persona i està força per sobre de la mitjana de l'àrea metropolitana, que és de 103 litres diaris per persona. Així ho va fer públic, aquest dimecres, el vicepresident en funcions d'Ecologia de l'AMB, Eloi Badia, que va remarcar el pes d'aquestes xifres a Sant Cugat, que "suposen el doble que la mitjana en àmbit domèstic de l'àrea metropolitana".

Els municipis amb un percentatge més alt de consums domèstics per damunt dels 200 litres per persona i dia són Sant Cugat, Sant Just Desvern, Begues i Castelldefels, en aquest ordre. En paraules d'Eloi Badia, la correlació amb els grans consumidors domèstics és la tipologia d'habitatge, que probablement "són cases unifamiliars amb jardí o piscina i que no estan tenint una bona pràctica o fent els hàbits correctes".

Rebran un avís

Per tal d'alertar els veïns i frenar l'elevat consum d'aigua, aquestes més de 25.000 llars rebran una comunicació juntament amb el pròxim rebut de l'aigua en què se'ls suggerirà un canvi de tram si la situació que consta no es correspon amb la real i, per exemple, hi viuen més de tres persones.

Malgrat que el consum domèstic dels santcugatencs és força elevat, cal destacar que, davant les restriccions posades en marxa per la situació de sequera, el municipi vallesà està lleugerament per sota del límit de consum d'aigua en alta (la mitjana del consum de la ciutat amb el consum personal), establert en 230 litres per persona al dia. En concret, Sant Cugat del Vallès fa un consum compost registrat de 203 litres diaris per persona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.