El Consell d'Infants reclama un Sant Cugat divers i inclusiu

L'espai participatiu ha elaborat un llistat de propostes en pro de la diversitat


  • Comparteix:

Foto de família dels integrants del Consell d'Infants / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Foto de família dels integrants del Consell d'Infants / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Habilitar espais de culte per a religions minoritàries, garantir l'equitat d'espais per a les diverses cultures que conviuen a Sant Cugat, fer parades informatives LGTBI a les escoles i construir parcs infantils adaptats. Són només quatre del llistat de propostes que el Consell d'Infants 2022-2023 ha fet arribar a l'Ajuntament aquest dilluns, en l'acte de cloenda del curs. Ha estat una trobada on han donat resposta a l'encàrrec que els va donar l'any passat la llavors alcaldessa Mireia Ingla de reflexionar sobre la diversitat.

Així, els consellers, joves d'entre 10 i 12 anys de 17 centres educatius de la ciutat, han traslladat al nou alcalde, Josep Maria Vallès, el llistat de propostes. En matèria de diversitat cultural, també proposen que s'organitzin fires on compartir trets culturals i xerrades a les escoles, que hi hagi espais municipals per a l'aprenentatge d'altres cultures. Per comunicar-ho, proposen que es facin parades informatives i que la publicitat sigui inclusiva.

Pel que fa a la diversitat familiar i LGTBI proposen una pintada de murals solidària amb la col·laboració del teixit associatiu, que es facin tallers de conscienciació i que s'impulsi la figura d'un educador de carrer. El consell proposa també la creació d'espai d'oci alternatiu per a les famílies monoparentals.

Finalment, també posen el focus en la diversitat funcional, amb l'exigència d'un transport públic i una via pública accessibles i propostes com l'ús aplicacions mòbils per facilitar la lectura a les persones amb visió reduïda.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, s'ha mostrat obert a estudiar les iniciatives i a tirar endavant aquelles que siguin possibles. "Aquesta mirada és important perquè ens ajudeu a construir el Sant Cugat del futur, que serà el vostre Sant Cugat", ha dit als infants.

La trobada ha comptat amb la presència dels familiars dels infants, així com d'alguns regidors, tant del govern com de l'oposició, del recentment constituït plenari.

El Consell d'Infants

Durant el curs, els membres del Consell d'Infants s'han trobat en nou sessions per treballar els objectius del seu mandat. L'òrgan està format per 34 joves d'entre 10 i 12 anys de 17 centres educatius de la ciutat: l'Escola La Floresta, l'Escola Joan Maragall, l'Escola Gerbert d'Orlhac, l'Escola Collserola, l'Escola Ciutat d'Alba, l'Escola Jaume Ferran i Clua, l'Escola L'Olivera, l'Escola Pi d'en Xandri, l'Escola Thau, l'Escola Avenç, el Col·legi CreaNova, el Col·legi Hatikva, l'Escola La Farga, l'Escola Catalunya, l'Escola Turó de Can Mates, l'Escola Pins del Vallès i el Col·legi Viaró Global School.


Josep Maria Vallès

Aquesta mirada és important perquè ens ajudeu a construir el Sant Cugat del futur, que serà el vostre Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.