Els santcugatencs utilitzen cada cop més el vehicle privat per anar a la UAB

El transport públic guanya terreny per anar al campus, però no per a la gent que hi va des de Sant Cugat


  • Comparteix:

Les quatre columnes de la UAB / Foto: arxiu

Les quatre columnes de la UAB / Foto: arxiu

El 67% dels estudiants, docents i personal de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es desplaça al campus amb transport públic. En canvi, de les persones que hi van des de Sant Cugat, només el 53% opten per aquest tipus de transport. Són dades d'un estudi de la Taula de Mobilitat de la UAB, que posen de manifest que els santcugatencs que van a aquest centre ubicat a Bellaterra usen cada cop més el transport privat: el 2019 ho feia el 35,2% i ara aquest percentatge ha crescut fins al 38%. Actualment, el 3,6% de la comunitat universitària de la UAB resideix a Sant Cugat.

L'estudi, realitzat entre una de cada deu persones que conformen la comunitat universitària, mostra comparatives i tendències d'ús en termes de mobilitat respecte al 2019. Així, el percentatge d'usuaris de transport públic santcugatencs ha passat en quatre anys del 56,5% al 53%.

Per altra banda, el percentatge de persones que hi van a peu o en bicicleta ha augmentat fins a un 9%, és a dir, un de cada deu santcugatencs que van a la UAB.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.