'Ni públics ni privats': els treballadors d'Asepeyo a Sant Cugat reclamen millores laborals

Reclamen que l'Estat espanyol aclareixi el seu paper en la gestió de la Seguretat Social per engegar negociacions


  • Comparteix:

Una quarantena de treballadors d'Asepeyo / Foto: Cugat Mèdia

Una quarantena de treballadors d'Asepeyo / Foto: Cugat Mèdia

Els treballadors d'Asepeyo a Sant Cugat se sumen a la lluita de les mútues d'accidents laborals d'arreu de l'Estat espanyol per exigir millores en les seves condicions. Aquestes companyies es cuiden de gestionar les baixes laborals de les empreses i segueixen les directrius del ministeri d'Hisenda i de la Seguretat Social. 'No som ni públics ni privats', lamenten, i reclamen que l'administració estatal ho aclareixi per poder posar en marxa meses de negociació que permetin posar sobre la taula millores salarials (tenen el salari congelat des de fa més de 10 anys) i de condicions.

Tot plegat s'ha posat de manifest aquest dijous amb una concentració amb una quarantena d'empleats, a les portes del centre d'Asepeyo de Sant Cugat, que es troba al parc empresarial de Can Sant Joan. "Volem activar la negociació col·lectiva, tornar a entrar al conveni d'assegurances i determinar què som", ha dit el president del comitè, Raúl González. "Treballem en precari, no tenim accés a noves contractacions perquè salarialment estem fora del mercat i s'estan vulnerant tots els drets que tenim", ha enumerat el representant dels treballadors.

De moment, els treballadors exigeixen un posicionament clar a l'Estat espanyol, que és qui té les competències sobre la matèria. "Treballem amb els diners de la Seguretat Social", ha subratllat el secretari del comitè, José Miguel Asensio. En aquest sentit, González ha assenyalat que fan un treball equiparable al de la funció pública, i que cada cop tenen "més atribucions". A l'hora de fer números, però, no va a l'hora: "L'increment salarial de 2022 l'hem cobrat aquest mes, però els funcionaris el van cobrar el febrer de l'any passat", ha apuntat.


Raúl González

Volem activar la negociació col·lectiva, entrar al conveni d'assegurances i definir què som, que quedi clar si som treballadors públics o de l'empresa privada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.