La prohibició de pujar patinets elèctrics al transport públic s'allarga fins al 31 d'octubre

L'ATM ha demanat una pròrroga de tres mesos per trobar una proposta definitiva


  • Comparteix:

Aquesta imatge es continuarà sense veure's, com a mínim, fins al novembre / Foto: ACN

Aquesta imatge es continuarà sense veure's, com a mínim, fins al novembre / Foto: ACN

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l'àrea de Barcelona ha decidit prorrogar durant tres mesos la prohibició temporal d'accés al transport públic de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) com els monocicles elèctrics. Així, la restricció continuarà vigent fins al 31 d'octubre de 2023, quan es preveu que s'hagi elaborat la proposta de regulació definitiva sobre l'accés i seguretat d'aquests vehicles. L'ATM va prohibir els patinets elèctrics al transport públic l'1 de febrer, després que un dels aparells explotés i s'incendiés en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de la linia Llobregat - Anoia. Actualment, incomplir la mesura suposa una sanció de fins a 200 euros.

L'ATM explica en un comunicat de premsa que la normativa que es proposi als operadors tindrà en compte aspectes essencials de salut pública i, tot i que farà prevaler en tot moment el principi de seguretat, manté "l'objectiu final d'afavorir la intermodalitat i per tant la inclusió d'aquests vehicles de mobilitat personal al transport públic". La decisió definitiva es determinarà en funció de les conclusions sorgides en el grup de treball que es reuneix regularment des del passat desembre. Segons apunten. aquest procés de diàleg s'està duent a terme en col·laboració dels diversos agents que intervenen en matèria de seguretat del sistema de transport: operadors, bombers, salut, protecció civil, seguretat industrial i altres.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.