Es mantenen les bonificacions en el transport públic

L'Estat ha prorrogat el descompte del 30% i l'ATM hi aporta un 20% addicional en els abonaments mensuals i trimestrals


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de FGC / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de FGC / Foto: Cugat Mèdia

El transport públic de l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM) de Barcelona seguirà costant el mateix fins a finals d'any. El consell de ministres ha decidit prorrogar la bonificació del 30%, que se suma al descompte addicional del 20% que l'ATM aplica a títols com la T-Usual i la T-Jove. També es prorroga la gratuïtat de l'abonament recurrent a Rodalies. Els preus dels títols de transport es mantenen així congelats des del 2020. En el cas dels autobusos urbans, l'Ajuntament ja va decidir mantenir tot el 2023 la rebaixa del 50% als títols multiviatge.

Pel que fa a la caducitat, els títols adquirits el 2022 tindran validesa fins al 31 de desembre del 2023, excepte la T-Casual, que ja va caducar el 15 de gener. En el cas de la T-verda i la T-16 mantenen la data de caducitat pròpia de cada títol. A més, des del 15 de març de 2023, s'ha ampliat cinc anys la validesa de la targeta T-jove, per tant, fins a la data que es compleixen 30 anys. Així mateix, l'ATM de Barcelona també va aprovar una reducció del preu, unificant el preu de qualsevol de les sis zones al preu d'una.

La mesura forma part del paquet aprovat pel consell de ministres aquest dimarts, amb el qual també s'ha prorrogat la rebaixa de l'IVA dels aliments bàsics. A més, s'allarguen les bonificacions del combustible per als transportistes, que seran de 10 cèntims per litre de carburant fins al setembre i de 5 cèntims en l'últim trimestre de l'any. Les noves mesures obligaran a l'Estat a mobilitzar 3.800 milions d'euros addicionals. El cost fiscal del setè paquet s'enfila fins als 8.900 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.