Els Caparrots de Sant Cugat, malmesos per una bretolada abans del seguici nocturn

Un grup d'adolescents ha donat cops a les figures quan estaven plantades a la Llotgeta i han agafat el de la Dolors per fer-s'hi fotos


  • Comparteix:

El caparrot del Halassane N'Diaye i el de la Dolors Vilarasau amb cops després de la bretolada / Foto: Cedides

El caparrot del Halassane N'Diaye i el de la Dolors Vilarasau amb cops després de la bretolada / Foto: Cedides

Els Caparrots de Sant Cugat han patit una bretolada la primera nit de Festa Major. Un grup d'adolescents els ha vist plantats a la Llotgeta del Monestir abans del seguici nocturn, s'ha endut el cap de la Dolors Vilarasau i n'ha tirat a terra uns altres. Segons ha explicat a Cugat Mèdia Marta Barquin, membre de la junta dels Caparrots, just quan havia de començar el seguici s'han adonat que el caparrot de la Dolors no hi era i que els altres estaven tombats. Al cap de poca estona l'han tornat i s'han adonat dels danys importants en forma de cops. La colla, la Coordinadora d'Entremesos i l'Ajuntament s'han reunit aquest dijous al matí i han decidit que els caparrots participin del seguici de Sant Pere i la resta d'activitats previstes encara que estiguin malmesos, i han demanat respecte a la població per a les figures de la cultura popular.

Segons explica Barquin, els Caparrots han estat sempre vigilats, però que molts membres de la colla també formen part d'altres entitats de la cultura popular i anaven i venien i es canviaven de roba, i pot ser que els brètols aprofitessin un moment d'impàs.

Quan s'han adonat de la desaparició de la Dolors, han demanat que s'aturés el seguici nocturn i han demanat el retorn del caparrot per megafonia, que ha reaparegut al cap de poca estona. Barquin assegura que els adolescents han estat jugant amb el caparrot posant-se'l i fent-se fotos.

Totes les figures han quedat tocades, però les més malmeses han sigut les de la Dolors Vilarasau i del Halassane N'Diaye.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.