El govern espanyol preveu aprovar aquest dimarts la fi de la mascareta a centres sanitaris i farmàcies

La mesura de protecció passarà a ser recomanada en lloc d'obligatòria


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

El Consell de Ministres preveu aprovar aquest dimarts la fi de la mascareta a centres sanitaris, residències i farmàcies, els únics àmbits on encara es manté com a obligatòria, segons han confirmat a l'ACN fonts del Ministeri de Sanitat. Un cop rebi el vistiplau de l'equip ministerial de Pedro Sánchez, la norma entrarà en vigor quan sigui publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), probablement aquest dimecres o dijous. Des d'aquell moment, la mesura de protecció més popular de la pandèmia de la Covid-19 passarà de ser obligatòria a ser recomanada.

El 23 de juny, Ministeri de Sanitat i comunitats autònomes aprovaven la mesura en el marc del Consell Interterritorial de Salut. La decisió arribava quatre mesos i mig més tard de l'eliminació de l'altra excepció mantinguda en decaure l'obligatorietat de la mascareta a interiors l'abril de 2022.

La demora entre el vistiplau del Consell Interterritorial i la decisió que a priori es prendrà demà ha generat, entre d'altres, les queixes del Govern de la Generalitat, que el 27 de juny lamentava que es "maregés" la gent amb la mascareta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.