La privació de llibertat com un instrument de poder centra el 38è Curs d'Estiu de la Unipau

El Claustre del Monestir acollirà aquesta nova edició des d'aquest dijous i fins al 12 de juliol


  • Comparteix:

La presidenta de la Unipau, Neus Sotomayor, (a l'esquerra) i la seva directora, Arés Perceval (a la dreta) / Foto: Cugat Mèdia

La presidenta de la Unipau, Neus Sotomayor, (a l'esquerra) i la seva directora, Arés Perceval (a la dreta) / Foto: Cugat Mèdia

La privació de llibertat com un instrument de poder és el tema central de la 38a edició del Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), que comença aquest dijous i s'allargarà fins al 12 de juliol. Enguany, canvien d'ubicació, deixant La Unió -on s'havia celebrat en les darreres dues edicions- i passant al Claustre del Monestir. El curs està dividit en tres blocs -espais i institucions, lluita armada i mancança de recursos- on diferents periodistes, acadèmics i politòlegs plantejaran diferents reptes i qüestions a debat sobre aquest tema. La inauguració institucional serà a les 18 h i la conferència inaugural a càrrec del professor de periodisme de conflictes, el santcugatenc Xavier Giró, a les 18.30 h. La presidenta de la Unipau, Neus Sotomayor, i la directora de l'entitat, Arés Perceval, han passat aquest dimecres al matí pel programa 'Entitats' per parlar no només d'aquesta iniciativa sinó també de tota la feina que fan.

ESCOLTA-HO

CONSULTA TOT EL PROGRAMA AQUÍ

Sotomayor destaca durant l'entrevista la importància de poder establir debats diferents durant aquesta setmana que enriqueixen els punts de vista de les persones, sobretot en espais que es creen entre conferències. "A la Unipaiu sempre li hem donat un valor a aquest espai perquè sigui un espai de convivència, que puguis parlar amb els ponents per intercanviar idees i experiències", ha dit Sotomayor.

José María Perceval, Cayetano Fernández, Lourraine Leete, Beatriz Mesa i Nico Valle són alguns dels noms de les persones que durant una setmana passaran per aquesta nova edició del Curs d'Estiu de la Unipau per tractar temes com l'antigitanisme, el camp de refugiats de Lesbos, els segrestos al Sahel i el tràfic humà al Magreb, entre d'altres. Ponències repartides en set dies, tant al matí com a la tarda, que també es podran seguir al canal de YouTube de la Unipau. La inscripció és única amb un pagament de 35 euros per a tot el curs.




Neus Sotomayor

A la Unipaiu sempre li hem donat un valor a aquest espai perquè sigui un espai de convivència, que puguis parlar amb els ponents per intercanviar idees i experiències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.