El TSJC aixeca les cautelars i el Viaró no rebrà el concert econòmic a l'ESO

El tribunal aixeca les mesures cautelars que havia decretat per als centres de secundària que segreguen per sexe, tot i que encara es pot recórrer


  • Comparteix:

L'escola Viaró / Foto: Cugat Mèdia

L'escola Viaró / Foto: Cugat Mèdia

La consellera d'Educació, Anna Simó, ha anunciat aquest dijous que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aixecat les mesures cautelars que impedien la retirada del concert econòmic als centres que segreguen per sexe, entre els quals el Viaró Global School de Sant Cugat. La resolució judicial del tribunal no és definitiva perquè els centres afectats encara poden recórrer la decisió. Tot i això, la consellera ha celebrat que el nou curs escolar 'començarà sense cap centre educatiu que segregui per sexe a secundària rebent concert per part de la Generalitat'.

Simó ha celebrat la decisió i ha dit que quan la sentència sigui ferma iniciaran els tràmits per exigir el retorn d'aquestes quantitats. També ha recordat que les escoles concertades de primària que separen per sexes també deixaran de rebre l'aportació pública l'estiu del 2027, quan finalitzi el concert que se'ls va renovar durant el 155.

El Viaró de Sant Cugat i Camp Joliu i La Vinya, a l'Arboç, eren les tres úniques escoles concertades de Catalunya que segregaven per sexe i van decidir no fer el pas a ser mixtes. De les onze escoles que segregaven per sexe el curs passat, vuit sí que van passar a ser mixtes a l'ESO. Entre les quals, La Farga, a Sant Cugat, que es va adaptar a la decisió de la Generalitat i aquest darrer curs l'ensenyament secundari ha pogut acollir tant nois com noies. Tot i això, cap noia s'hi ha matriculat, així que les línies de secundària del centre han estat formades íntegrament per nois aquest últim curs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.